0

Filmhjälten Hugo

Rävungen Rita sitter barnvakt åt sina mindre bröder som vägrar gå å lägga sig såvida de inte får höra historen om Hugo vilket får Rita att sakna Hugo ännu mer än innan. Samtidigt så är Conrad fortfarande på jakt efter Hugo då han har spenderat massa pengar Hugo merchendice och har en ny filmpå gång tillsammans med en ny skådespelerska kallad Barbie Turner och de ger sig ut i djungeln för att hitta Hugo än en gång. Hugo är i djungeln och har inte bara nått puburteten utan också blivit poppis med sina historier om människorna och hans äventyr i Danmark. En dag är Hugo med sina vänner och det är då Conrad sätter igång sin onda plan i skenet, han börjar hugga ner massa regnskog i jakten på Hugo. Hugo spärras in och träffar en fågel som han ber skicka en hälsning till Rita och Hugos fängelsehåla på filmstudion.
 
Rita tar sig dit med nöd och neppe medans Hugo upplever strulet med Hollywood livet men med Ritas hjälp så inser han att han gör bäst i att lära sig lyda Conrad så han får mat för dagen och bli av med kopplet runt hans nacke. Hugo älskar dock skådislivet och påbörjar sin karriär som en tränad cirkus apa medans Rita försöker frita honom och de börjar bråka...i 5 sekunder sedan inser Hugo sitt misstag och använder studio rekvisita och flyr filmsettet. Nu är det upp till Rita och Hugo att bli sams, få Hugo till djungeln igen och med hjälp av en hjälpsam fågel och ett gäng grisar är det lite lättare att undvika den onda Conrads grepp.
”Urgh, this doesnt happen to Spielberg”

Vi har något nytt här...vi får veta allt om förra filmen i en flashback sång, inte klumpiga förklaringar som så många andra filmer, visst sången är lite klumpig och inte alls så bra men som tur är nästa sång mycket bättre. Denna filmen är en större nostalgi kick än den förra då denna såg jag och jag minns exakt vart jag var, på en sqouch bana på ett gym och jag satt på en av gymutrustningen och käkade choklad å stirrade upp mot tvn där denna filmen gick, jag var typ 5 år, minnen. Denna uppföljare berättar gärna om förra filmen så man slipper nästan se den, men vart fan utspelar filmen sig? Vi har spindelapor, tvättbjörnar, tukaner och sengångare.....men ENDÅ nämns leoparder (jag tror de menar jaguarer?) och en elefant hörs långt borta så .....antar sydamerika nära ett zoo? Det nämns mycket hur Hugo är det mest sällsynta djuret någonsin (som troligen egentligen är Elfenbensnäbben och Kejsarspett) men Conrad hittar Hugo med 3 personer till hjälp och under 2 dagar... filmens skurk, Conrad är mycket bättre i denna filmen än i förra, han är en jävligt underhållande skurk, överdrivet elak och förväntar sig att Hugo ska kunna en hel scen utan att ha tränat på något?..han kastar in Hugo på ett filmset och säger åt han att skådespela...  Denna är bättre än första Hugo rullen, bättre röst skådespel, bättre animation, bättre musik och en mer spännande historia utöver den vanliga fish out of water berättelsen vi fick förra gången. Filmhjälten Hugo får 3.5/5 guldkameror.
 
Markus