0

Jungeldjuret Hugo

Hugo är världens mest sällsyntaste djur, han ser ut som en gul koala med hander och fötter som en chimpans. Hugo lever det ljuva livet tillsammans med sina 2 apvänner men allt förändras när filmstjärnan och superbitchen Izabella är ute efter världens sötaste djur för att vara med i hennes senaste rulle tillsammans med hennes man och director Conrad som hyrt in en expert, en inföding som tagen som en 40 tals snurre sprätt film med sin rasistiska filmatisering av en inföding, jag älskar 90-tals filmer. Indianen rekomenderar Hugo som byte och passande då Hugo flyr sina vänner efter ett bråk rätt in i skurkarnas nät. Izabella såklart älskar sin nya kompanjon. Hugo flyt och råkar trilla ner för ett vattenfall där somnar i ett banan träd. Dagen därpå är människorna i djungeln och samlar på sig bananerna och Hugo råkar hamna i banan säcken och hamnar hos en kock som han blir buddy buddy med. Men kocken visar sig inte vara så scyst utan lämnar Hugo på ett zoo i Köpenhamn.
meme it
Conrad får höra om Hugos närvaro på zoot så Hugo flyr än en gång och träffar en räv vid namn Rita på stadens gator.Hugos äventyr är långt från över då han hamnar i en rik persons bil och spenderar lite tid där tills han än en gång rymmer rakt in i ett par gatukatter men räddas som tur är av räven från innan, Rita. De blir båda riktigt goda vänner och de båda påbörjar ett uppdrag att både få mat för dagen och få Hugo hem till djungeln, vilket blir svårt när Izabella och hennes kulpaner är dem i hälarna.
Mitt i en sång
Filmen är VÄLDIGT välgjord....för att vara dansk, den kom ut 1993, en tid då många filmer tog insperation från Disney, svärdet i stenen, Anastasia och Thumberlina t.ex och utav dessa är Hugo en av de bättre. Animationen är inte fel fri och musiken är.....ja den är inte dålig men den är verken minnesvärd, användbar till något och dröjer ut filmen lite längre. Jag hade velat se filmen på svenska men det är omöjligt att hitta den på svensk dubbning men jag hade tur som fan den på engelska och inte något annat språk. Conrad, Izabellas man har en rolig grej för sig, han pratar jämt genom tänderna, han ser konstant skitsur ut. Att ha Hugo i Köpenhamn är jäkligt intressant, inte i new york utan här så har vi områden animerarna troligen är vana vid och ja, är vi inte trötta på en främmling på time square? Det har gjorts till döds. Filmens roligaste scen för mig är då i den brittiska dubbningen så säger Hugos hund kamrat att hon tror att Hugo är en katt, men det låter som Cunt... Sån torr humor har jag. Hugo är en bra animerad film, en nostalgi trip och en produkt av sin tid, den engelska dubbningen är jäkligt välgjord för att vara en dubbning och överlag får Jungeldjuret Hugo 3/5 Guldkameror.
 
Markus