0

Dead in Tombstone

Danny Trejo, Anthony Michael Head och Mickey Rourke skapar tillsammans en upplevelse som stavar b-a-d-a-s-s. Filmen är en western som vet vad den vill sälja! En lektion i stryk.
 
 
Guerrero är ledaren över ett gäng banditer som siktar in sig på Edendale, en stad med en guldgruva. Deras mål att att råna den bank där gruvans guld är gömt. MEN Blackwater Gang är trötta på att Guerrero, så dom skjuter honom och hans halvbror tar över. Guerrero kommer inte helt oväntat till helvetet och här gör upp med djävulen. Tanken är att Guerrero ska återvända till Edendale, som bytt namn till Tombstone, och hämnas genom att avrätta varenda en av medlemmarna. Han får bara några timmar på sig att utföra sitt jobb. Men stadens kriminella invånare har växt sedan Guerrero dog.
 
Geurreros speciella vapen ser ut som något från Fallout.
 
För att vara en relativt billig film så har man inte sparat på krutet. Det skjuts explosiva skott och exploderar i varje hörn. När detta inte händer så exploderar filmen av tonvis med blod. Och allt är frid och fröjd för den som vill se hämnd-action. Trejo ser oändligt badass ut i filmen och är fit for fight. Han får även hjälp av en rebell som var gift med stadens föredetta sheriff. Och hon gör en perfekt duo i en rostig värld.
 
 
Filmen är grymt filmad med kameraåkningar och ljussättning som kastar skuggor på rätt sätt. Kort sagt, en kvalitetsmässig upplevelse. Men tyvärr lider vissa strider av mörkta scener samt skakig kamera som tar bort stämningen lite. Och scenerna i helvetet är inte bara jobbigt klippta som en musikvideo, utan även alltför långa.
 
Annars är filmen en härlig, explosiv upplevelse. Värdig en uppföljare. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin