3

Cruel Intentions

En av 90-talets bästa filmer var en yuppie-film. I samma anda som American Psycho och Wall Street så lyckas man både kritisera och göra hyllningar till dessa individer med mycket makt och hemska avsikter.
 
Alla skådespelare är imponerande. Men Witherspoon är nog min personliga favorit.
 
Jag ska inledda recensionen med att beskriva det geniala introt. Sebastian besöker sin psykolog och snackar om hur mycket han tycker om henne och hur besatt han är av sex. Han kommenterar även för sin psykolog hur vacker hennes dotter är, efter att ha sett ett fotografi av henne på kontoret. När hans besök är över får psykologen ett samtal av sin dotter (spelad av Tara Reid) som berättar hur hon dumpades av en man som släppte ut nakenbilder på nätet. Killen kommenterade hur snygga hennes ben var...och psykologen fattar snart att det var Sebastian som pökat hennes dotter! Sebastian hånler medans psykologen försöker skrika åt honom att han är så gott som död.
 
En av filmvärldens kändaste kyss-scener.
 
Filmen fortsätter och vi introduceras till den sexuella stämning mellan Sebastian och hans halvsyster Kathryn (Sarah Michelle Gellar). Båda har lite trubbel och beslutar sig för att göra ett vad om vem som kan lösa sina problem först. Sebastian ska ha sex med Annette (Reese Witherspoon), som är emot sex före äktenskap. Och Kathryn ska få naiva Cecile (Selma Blair) att ligga med sin lärare för att smutskasta hennes rykte.
 
 
Att se våra två karaktärer, helt besatta av sex, omgivna av mycket rikedommar och avskalade från känslor, kan vara störande. I American Psycho mår man nästan lite illa av karaktärens sadism. Men här fungerar det, då man förstår hur karaktärerna tänker, känner och beter sig. Deras resa mot deras mål känns aldrig utdraget. Samtidigt finns det psykologiska vibrationer som gör att den analytiska hade gillat filmens djup. Det är också kul att den "legendariska" coolingen The Gregster är smygbög, ett skämt som fungerar i sitt sammanhang.
 
Slutet känns oväntat som fan i jämförelse med resten av filmen. men detta fungerar fenomenalt! 4 av 5 guldkameror.
 
Robin

En jävligt bra film minst sagt. Uppföljarna är dock inte lika bra.

En jävligt bra film minst sagt. Uppföljarna är dock inte lika bra.

Svar: Oh, ja. Jag blev grymt överraskad. Men hur fan kan denna filmen har uppföljare?
FilmFett

SV: Mycket bra fråga, men den kan den. Nya skådisar och kast manus, en favorit i en dålig repris typ. Den ska dock ha fått en tv film med Sarah Michelle Gellar som kom ut förra året. Skulle ha blivit en serie men den fick uppenbarligen inte grönt ljus.

BTW, texten på era kommentarer har samma färg som bakgrunden så de syns inte om man inte markerar.

Svar: Jo, jag känner till problemet med texten i svarskommentarerna. Men trodde bara det var min data. Det är bra, vi ska fixa det på ett eller annat sätt...hoppas jag.
FilmFett