0

Backcountry + Maggie

Eftersom jag vill delge mina åsikter om dessa två filmerna...fast inte har så mycket att säga om dom, så gör jag en kombo. Något jag även gjorde med McBain och The Exterminator.
 
 
Maggie berättar en historia om hur ett zombie-virus sprider sig. Men istället för att bli en total apokalyps, så hanteras allt helt okej. Men den lugna pappan Wade tvingas inse att hans dotter kan vara smittad och hennes tid rinner ut.
 
 
Det är Arnold som spelar rollen som Wade och han är en extremt bra skådis i filmen. Skådespelet överlag är rätt okej, men filmen är så vansinnigt gråskalig att man kan misstolka filmen som kolaps-soppa. Det finns ingen action i filmen, så förvänta er ingen klassisk Arnold film. Det är mer ett moraliskt dilemma, med en jobbig och tråkig kamera som konstant skakar för att visa realismen.
 
En helt annan film är Backcountry. Den handlar om ett par på hajk i en fin natur. Alex och Jenn. Dom råkar gå vilse, och efter en lång vandring där allt handlar om att planera mat och vatten, så dyker dom på ett stort djur....en björn, som blir obehagligt våldsam.
 
 
Backcountry är sjukt äklig som film. Ögon petas ut, naglar rivs av och det hela får mig via spy. Inte på ett skönt sätt som Zombie Flesh Eaters, utan bara på ett rent obehagligt sätt! Synd bara att manuset är så sjukt händelselöst den första timmen. INGET händer, förutom att paret vandrar och snackar i vad som känns som en evighet. Den här filmen dryper av fillers och händelselösa akter som får filmen att bara bli en lång vandring. Inte på ett bra sätt heller. Men den har ett snyggt foto.
 
Maggie landar på: 2 av 5 guldkameror.
Backcountry landar på: 3 av 5 guldkameror.
 
Robin