FilmFett

2017-12-23
17:43:00

Kiss Kiss Bang Bang

Julen står och knackar på dörren och vad skall vi glo på? Först ville jag ta Krampus, men det blev istället Kiss Kiss Bang Bang, en thriller komedi som utspelar sig i Maj....trodde ni på den är ni fan dumma! K----Kom tillbaks?
 
 
Harry Lockheart har brutit sig in för att stjäla en julklapp till en brorsson eller något. Men larmet går och han tvingas fly...in till en audition där han nailar scenen perfekt! Nästa natt är han i en stor Hollywood-fest och snackar med privatdeckaren Gay Perry. Antagligen ska Harry gå all in i sin eventuella roll och måste följa med Gay Perry på ett arbete. Det går inte så bra när dom vadar i vatten och hittar ett lik! Liket blir dock inte deras enda problem då Harrys vänn Harmony dyker upp och det visar sig att hon sitter i en annan skit! Harry tvingas bli en äkta detektiv för att överleva Hollywood.
 
 
Manuset är helt otroligt magiskt. Kan vara Shane Blacks bästa manus hittils, vilket säger en del. Humorn ligger i samma kölvatten som The Nice Guys, en thrillerkomedi som jag redan glott på med Ryan Goslin och Russel Crow. Den är suverän, men denna är ett skott skarpare. Särskilt då det tas upp ämnen som sexualbrott i filmvärlden. Yup! I en scen pratar Harry med Harmony om hur hon inte kan säga att "det är okej" när hon blir taffsad på. Shane Black blandar som vanligt tunga ämnen i komedier.
 
 
Robert Downey är ju grym som alltid, men även Val Kilmer får skina lite som den cyniska Gay Perry. Filmen kanske inte är så julig men den är en skön feeling och ett bra alternativ till julmaten. Med dessa orden säger jag GOD JUL TILL VÅRA LÄSARE!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 
Kommentarer:
2018-01-03 @ 16:50:47

Asssååååå... har inte jag denna filmen, osedd, i min samling? Måste kolla upp och i såna fall se.

Svar: Det är en väldigt konstig typ av humor. Men om du gillade Nice Guys kan jag nästan garantera att du gillar denna.
FilmFett

2018-01-06 @ 23:53:27

SV: Jag hade inte den i samlingen =*(

Svar: nooo!
FilmFett

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: