0

The World is Not Enough

 
Sir Robert King har en bra dag! Han får tillbaka sina försvunna pengar av MI6, dricker lite conjaq med M och trallar iväg för att se sina pengar, ovetandes om att det är sista gången han ses i livet. Pengarna och Robert King flyger åt helvete i en explosion och Bond jagar en mördare genom themsen. 007 skadar axeln under jobbet, men låter inte det sinka ner honom, utan han ger sig av för att beskydda Kings dotter, Elektra, som tidigare blev kidnappad. M, Bonds chef, tror att det är kidnapparen, den våldsamma anarkisten Renard, som är tillbaka! Men är saker så enkla? Aldrig i en Bond film!
 
 
Många hatar Världen räcker inte till, men under högstadiet så var detta en gudagåva för mig. Denise Richards var det snyggaste jag hade sett, ryssen Renard var den coolaste skurken med ärr jag visste om. Och för mig var Pierce Brosnan alltid James Bond! Nu då? Jo, filmen är fan inte så dålig!
 
"There's no point living, if you can't feel alive."
 
Karaktärerna är faktiskt oväntat starka. Renard, som är döende av en kula i skallen, känner ingen smärta, bara känslor av en kärlek han aldrig kan få. Brosnan gör sin bästa roll som Bond, med mer ondska och mörker i sin blick än tidigare, men ändå aldrig långt ifrån charm. Och detta är även Desmond Llewelyns sista roll, då han ville ge sig av. Ledsamt nog dog han senare. Sjukt att han var med i nästan alla filmer!
 
Tempot är väldigt amerikanskt med actionscener nästan hela tiden. Typ som Tomorrow Never Dies. Det blir lite för mycket, även om actionscenerna är sjukt välgjorda. Helikoptrar med söndertuggande såg-tänder, en båtjakt i themsen, en explosion i ett kärnvapen-labb. Filmen är fan rätt minnesvärd ändå! Musiken? Jo, det står Garbage för. Och den fungerar, med den sjukt snygga introtexten.
 
" I usually hate killing an unarmed man. Cold-blooded murder is a filthy business."
 
Att Christmas Jones spelas av en inte alltför övertalande Denise Richards är kanske inte bästa valet, men jag kan överleva med det.
 
3 av 5 guldkameror!
 
Robin