FilmFett

2017-08-14
23:44:58

Hollywood chainsaw hookers

Filmens öppningsmonolog är kanske en av filmhistoriens bästa och går typ "The CHAINSAWS used in this Motion Picture are REAL and DANGEROUS! They are handled here by seasoned PROFESSIONALS. The makers of this Motion Picture advise strongly against anyone attempting to perform these stunts at home. Especially if you are naked and about to engage in strenuous SEX" innan vi klipper till en prostiturerad kvinna som mördat en fattig torsk med en stor motorsåg...det är just så här man påbörjar en redig jävla film! En privatdektitiv, Jack Chandlers private eye, sitter sedan och skriver om ett fall han försökt lösa och det är just detta fallet vi får följa under filmens gång som utspelar sig i flashback. en man från Seattle vid namn Bo raggar upp en prostituerad på krogen men detta slutar med att hon hugger honom i bitar med en ...vad tror du? läs titen en gång till, och dumpar det littla som återstår av honom i kloaken.  Jack Chandler återvänder snart till storyn och berättar hur detta leder till att han får ett jobb att leta upp en bortsprungen tjej som heter Samantha som Chandler tror är motorsågstjejen.

"First I showed him a picture of the hooker, then a picture of the missing girl...then a picture of a chainsaw that I tore out of the local paper...then I showed him how to make a shadow bunny on the wall"

På polisstationen möter han en till hora som Jack misstänker känner Samantha men får inget nytt info men efter att ha norpat lite av bevismaterialen hittar Jack ett nummer och medans ännu ett mord sker involverande en prostituerad och en motorsåg. Jack når sitt kontor och ringer nummret och en tjej vid namnet Marcedes och de bestämmer sig för att mötas på samma krog där Bo mötte motorsågshoran. Är Jacks liv i fara? Kommer han hitta den försvunna flickan? Vem är mannen som dyker upp vid varje mord?
"Being a dick is a 24 hour long day job"
 
Fred Olen Ray har med Chainsaw Hookers skapat en suevränt rolig 80-tals rulle med snygga damer, snygga rattar och full frontal nudity som heter duga blandat med ett roligt ämne och slang samt utstyrsel som endast 80-talet kunnat producera. Filmen ska ha stora + för sina effekter, b-aktigt skådespel, dåliga puns och musiken men där filmen verkligen skiner är dialogen och manuset, att välja ett par citat att använda under bilderna har seriöst aldrig varit svårare att välja då varje minut är full av ett citat mer citatbart än den förra minuten.Välskriven som satan utan att bli uttjatig, som ett MST3K avsnitt där det inte blir alltför enformigt mot slutet (Älskar MST3K, det är min absoluta favoritserie någonsin). Lår oss adressera ett av filmens klyftigaste skämt, att ha Gunnar Henson, Leatherface han själv som motorsågshorornas kultledare efter hans framträdande i kultklassikern Motorsågsmassakern.  Filmen är full av roliga scener, och då den nyligen framröstas av en tidning som den 4de bästa kultfilmen genom tiderna av någon tidning så förstår du nog att det inte bara är mig den tilltalar till. Den kanske inte är den 4de bästa kultfilmen någonsin men jag har en ny film att lägga till på min egna kultfilms favoritlista, lite längre ner men en accepterad plats, mer om det nån annan dag dock! Är du ett fan av tuttar, blod, humor så har Hollywood Chainsaw Hookers allt du önskat dig i livet. Hollywood chainsaw Hookers får 4/5 Guldkameror. Inte illa av regissören bakom Evil Toons.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: