0

Daimajin 3

Dags å ta farväl av allas vår favorit stensamuraj och se igenom inte vara den 3dje Daimajin filmen utan även den 3dje Dajmajin filmen som gjordes 1966, yepp alla dessa filmer kom ut under 3 år och detta är ett faktum som jag sparat på för att göra en kortare review lite längre än vad den faktiskt är, trots att inte storleken spelar roll...
Jaha, men när jag är stenhård inför folk så är det sexuella trakasserier hit å polisen dit!
 
Så i en ny tidslinje ser vi hur Majin vaknar till liv och det första han gör är att ta sönder en by med diverse naturkatastroffer till hjälp.Byborna får helt enkelt återbygga sin by men med byn, svagare än någonsin så har den onda Lord Arakawa bestämt sig för att överta landet och ringat in den lilla byn vars enda utväg är att fly över Majins berg, där en förbannelse vilar men tiden är knapp då vintern kommer och då är alla så gott som döda. Ett par av byns pojkar ger sig ut på äventyr till Lord Arakawas land för att rädda sina tillfångatagna fädrar och på vägen träffar de en tant som bor i skogen. Medans pojkarnas fädrar torteras på andra sidan landet så går de 4 unga pojkarna modigt igenom den farliga skogen som leder till Majins berg där den stora sten guden härskar. Pojkarna ber guden om att få passera och ja...de får dem rätt in i fiende land som är fullt av Arakawas samurajer och andra faror.
Maijin varnar om bivärkningarna av att läsa en Robin review

Så våra hjältar är bondpojkar, japanska barn....jisses, här behövs jeagermeister. Det är den första filmen där det inte är några kungar eller lords som är i Maijins nöd utan en fattig by under en ond krigsherre och likheten med Pulsagari, den nordkoreanska monster filmen som kom ut 19 år senare under den så kallade Heisei eran men liknar en äldre, mindre ambisiös Showa film ibåde kvalité på monstret och effekter. Som tur är får vi se lite av Daimajins vrede i början, inte mycket men det är den bästa intro scenen då Daimajin hintas med armar och fotsteg men ingen helbild får vi, sedan dras vi med de 3 japanska ungarna som........ helt ärligt är bland de bästa yngsta skådisarna i en sån hr film, vi har MÅNGA urdåliga japanska barn i monsterfilmer såsom ungjäveln från Godzilla vs Megalon, varenda jävel ifrån Gamera serien och Johnny som inte bryr sig från Time of the Apes (se MST3K avsnittet av Time of the apes för att förstå det skämtet) men dessa, visst de är irriterande men inte lika mycket, men säger de Gamera en enda gång stänger jag av skiten! Men annars så är filmen återigen samma plot, fast utan 2 rivaliserande Lord-familjer som vill ha makt över ett land där en ond, tråkig krigsherre regerar, första gången var man intresserad av storyn och vart allt ledde, den 3dje gången vet man då filmen inte bjuder på nått nytt förutom att hjältarna är barn och det är folket som besegrar de onda, inte monarkerna. Bra effekter och manus men uttjatat den 3dje gången, dess värsta brott är att denne inte bjuder tittaren på något nytt utan kör en snabb kopia på de andra 2 och med tanke på att alla filmer gjordes samtidigt så är alla filmer skyldiga till att vara kopior....nu blev de förvirrande va? Men som ensamsående film är Daimajin 3 en bra en, men ser man dem alla i ett maraton som jag nu gjort blir det en aning uttjatat. Daimajin 3 får 2.5/5 Guldkameror.
 

Daimajins historia tar inte slut här dock, nästan 40 år senare, år 2010 kom en mer barnvänlig tv serie ut nu med en uppdaterad Majin och så utspelar sig serien i ett mer modernt japan, kommer jag spana in denna serie? NOPE, men serien heter Daimajin Kanon om du själv är intresserad!
 
Markus