0

Agent 117 i Rio

Efter att ha kämpat sig igenom nazister, ryssar, egypter och allt annat i Kairo år 1955 drar Hubert inte bara till RiO utan även till 1965 i Gstaad där Hubert lever det goda livet med ett pack kineser. Men semestrar varar inte för evigt och snart är Hubert tillbaka i Frankrike för att möta hans M och få nya uppgifter. Octavio Pela Luerdo, en kingpin som står för underground Lucador fighting i sydamerika men med ett hemligt förflutet som involverar hans år som Nazist officer som utpressar frankrike då han kommit över en microfilm som visar franska nazister så Hubert ska skickas till RIO för att muta Octavio med 50 000 francs. Rio är dock minst lika farligt som Kairo och Hubert hinner inte långt innan han kidnappas av vad som först verkar vara en vanlig taxichaffis (som är bror till en av kineserna Hubert dödade i Gstaad) men en gammal bekant vid namn Bill dyker upp och räddar han.
"You're old, pretentious, a misogynist, full of yourself, vain, borderline racist, tacky dresser, childish, not funny. Shall I stop?"  "A tacky dresser?"
Bill som svär som fan kör Hubert till sitt hotell där Hubert får traumatiska flashbacks vid poolen om hur han som Cirkus akrobat råkade orsaka en annan akrobats död. Hubert får sen ett samtal angående Microfilmen och ett möte bestäms med en anonym röst. Mötet är ett bakhåll men Hubert räddas av Mussad, israels underrättlsetjänst som vill skapa en allians som han går med på endast pga att hans medhjälpare då blir en sexig sexig brud. Tillsammans med Dolores som hon heter så får Hubert veta att fallet med Octavio är mycket större och går mycket djupare än en filmsnutt och snart är soliga brasilien inte längre ett paradis, utan en dödsfälla.....det är som Brasilien på 2010 talet! AAARGHHH!
"I have to go. I see a Nazi."
Denna går LITE mer på grovhumor och parodierna i en öppningsscen i samma stil som dans nummret från första Rosa Pantern filmen och under en kärleksscen kommer 2 sparvar och pippar i fönster gaveln. Annars är filmen precis som den förra förutom att den utspelar sig i RIO än Egypten.Kameravinklar, bilkörar...bakgrund och kläderna är som tagna ur en 60 tals bond film, detsamma med kamera och cinematogrofi och som tidigare nämnt, Rosa Pantern homagen i första början. Trots detta är handlingen fräsh, miljöerna fina, tjejerna läckra och Djuradin är fortfarande i toppform, det är svårt att förstå att detta är samma snubbe vi såg i de Otrogna, en förfärlig film som är bland de värsta jag sett, " Men Markus, du som jämt reviewar skitfilmer, varför har du inte reviewat De Otrogna?" frågar säker du....jo det gör du! Det är så att den slog jag sönder en dag när jag hade fullt i filmhyllan. Nog om de Otrogna, den får 0/5 Guldkameror, OSS 117 i Rio  är en jävligt rolig och välgjord film i exakt samma anda som OSS i Kairo  och de båda passar som ett double feature med vänner eller fans av gamla bond rullar.Nästan allt positivt från OSS i Kairo togs med till OSS i Rio fast jag gillar personligen mer miljön i denna och RIO känns mer som det spionnäste som Kairo skulle vara då många fler väghinder till sanningen dyker upp. OSS i RIO är gnuttan bättre än OSS i Kairo och får också 4.5/5 Guldkameror.
 
Markus
 
Grattis på födelsedagen Filmfett!