FilmFett

2017-04-01
10:43:00

Twin Peaks: Fire Walk With Me

 
Vi börjar temat med filmen som kom efter tv-serien. Fire Walk With Me löste inte alla gåtor om Laura Palmers död, men expanderade mer gällande universumet som Twin Peaks utspelar sig i.
 
Teresa Banks är död och agenterna Chet och Sam (Chris Isaak och Keither Sutherland) undersöker hennes mord i ett ovälkommande samhälle. Specialagent Dale Cooper får ett serrealistiskt möte av en agent som varit borta oerhört länge. Phillip Jeffries (David Bowie), som berättar detaljerat om ett möte i ett rött rum i en annan värld. Detta ger Cooper en känsla av att mördaren som dödade Theresa kommer slå till igen.
 
 
Vi är 30 minuter in i filmen när vi introduceras till filmens huvudmysterie: Laura Palmer. Hon är en ung, älskad tjej i staden Twin Peaks, en perfekt idyl där alla älskar henne. Men något lever under hennes vackra tillvaro. En ren terror mot en hotfull person som hon kallar Bob. Bob driver henne till vansinne och ren terror varje dag. Detta påbörar hennes sista dagar i livet i byn med den vackra tillvaron och oändliga hemligheter.
 
Det charmiga radarparet Chet och Sam fungerar till filmens fördel.
 
Fire Walk With Me är ingen enkel film att balansera. Som ni märker händer en rad olika mindre storys i en och samma film, men det är förväntat, då serien i sig har en massa olika sidospår. Det possitiva är att alla dessa mysterier är relevanta och intressanta. Men tyvärr finns vissa scener som är värdelösa ur kvalitet. Som klubb-scenen då man inte kan höra ett piss vad karaktärerna säger. Detta vägs däremot upp av intressanta biroller så som den buttre campingägaren och David Bowies mindre rollfigur som bidrar till en skön Lynchian upplevelse.
 
 
Detta är däremot inte David Lynchs mest uppskattade verk. Inte ur min uppfattning, då filmen mest bara är för fansen utan att kunna fästa sig ordentligt. Men ska man se filmen så borde man se den med bortklippta scener som lyfter kvaliteten.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: