FilmFett

2017-04-01
11:31:00

Kampen om Eld

För 8000 tusen år fanns det verken människor, iphones eller *GASP* Filmfett, då regerade grottmänniskorna, flera olika stammar och arter av människoren av dessa stammar är Ulam, en liten stamm med en dyrbar gåva, eld, eld de har hittat, de har inte utvecklats nog för att skapa eld själva. De lever fridfully men en dag attackers deras stamm av håriga bestar i form av en annan art av grottmänniskor, mer primitiva människor som tar död på många av gruppens medlemmar. Få överlevare flyr men blir attackerad av hungriga var g ar så de flyr till en närliggande sjö men individen som bär den enda elden gruppen har kvar drunknar under resans gång. Utan eld är gruppen så gott som dödsdömnd så 3 av stammens modigaste männ beger sig ut på ett äventyr för att hitta mer.
En av dessa är Ron Pearlman, gissa vem och vinn en spa weekend på Robins delux och happy endings

Ute i det vilda regerar många faror såsom bergslejon som gör livert surt för våra 3 hjältar, de tvingar spendera natten och nästan hela dagen därpå i ett träd. Efter att ha flytt hittar de en by långt ifrån deras nuvarande potition men de ser rök, och rök betyder eld!. Men ivägen står ett par gigantiska neandetalare, som tagit några människo-liknande kvinnor till fånga men de är mer fokuserade på att försöka sno deras eld. Efter en brutal strid, där ingen vann, men våra hjältar undkom med livet i behåll men ingen eld så börjar den kidnappade kvinnan följa efter dem, först är gruppen emot det, men när hon visar att hon kan göra eld blir hon fröken populär. Nu har de en eld makare med i gruppen, nu gäller det bara att ta sig hem, men det blir nästan ännu farligare då det finns både andra stammar, mammutar och ännu mer vargar i vägen. Kommer våran trio bli stammens hjältar? Kommer kvinnan gilla detta gäng trots att de våldtar na hela tiden?
ögoninflammasion var den sjukdom soom dödade mest folk på 6000 f.kr, Aprils fools

Jag står fast vid vad jag alltid har sagt, Tjeckerna är typ världsbäst på att göra world cinema filmer, utan ett enda ord och endast grymtningar lyckas de berätta en av de bästa historierna någonsin, ha bland de fränaste sminkningarna utan att verka överdrivna och allt är gjort i kameran, yes, inga speciall effekter, inga mattepaintings, de byggde till och med den där jävligt övertygande mammuten. I en av öppningsscenerna märkte jag nu råkar de sätta eld på en av vargarna, what the fuck?? Och utav alla som gör det så är det Ron Pearlman?? Yes, detta är Ron Pearlmans första film och det gör filmen nästan sevärd bara för det. Och den målade kvinnan de hittar är ingen annan än Rae Dawn Chong, Arnolds kvinnliga partner i Commando! Filmen är jävligt realistisk, skådisarna är jävligt bra, dräkterna jävligt övertygande, hela skiten är helt enkelt jävligt välgjort och helt klart en favorit som folk lär kunna se på min top 100 filmer lista. Kommer ni ihåg den där serien Walking with Cavemen? BBCs dokumentär om människans ursprung, en jävligt bra serie som kanske fortfarande talar till mig i denna film då kvalitén är liknande fast denna är mycket mer blodig, naken, och grå samt har fler våldtäkter i sig än I spit on Your grave, men de är primitiva karaktärer så....det är ok? På något sätt är flera av scenerna jävligt kusliga, fast inget läskigt händer, musiken bidrar till en jävligt bra atmosfär. Som ni märker så finns det inte mycket att klaga på, filmen får givetvis 5/5 guldkameror, se skiten eller så fort du bara kan, det är en av de bästa tjeckiska filmerna någonsin, och en av de mest välgjorda filmer från 80-talets Europa.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: