FilmFett

2017-04-21
21:15:00

Demons 2

Vi befinner oss i New York eller nått i en stor skyskrapa där Sally bor och hennes vänner förbereder en födelsedagsfest för henne. Sedan träffar vi ett ungt par som har en baby på g och ett gym fullt av muskelknuttar., dessa kommer spela roll för historien senare. Under Sallys fest är Sally upprörd över att hennes pojkvän inte dyker upp och låser in sig på sitt sovrum. Där ser hon slutet av förra filmen, likaså många andra i byggnaden tittar på samma tv kanal. I programmet ser vi hur ett gäng ungdomar råka väcka ett demon lik i den förbjudna zonen. Medans Sally tittar på filmen väcks demonen till liv och kryper ut ur tvn och förvandlar henne till en hemsk best.
When ya watch a video only to have it end with "My name Jeff"

När Sally ska blåsa ut ljusen på hennes tårta så förvandlas hon i en av filmens bästa scener och sedan blir demon action för hela slanten då hon transformerar alla gäster. Snart knackar Sallys gravida granne på dörren medans överallt i huset sprids demon förbannelsen efter att några av Sallys gäster kräkts frätande blod som fräter igenom golvet och landar på innvånarna på de lägre våningarna enda ner till gymmet i botten. Snart kryllar hela huset av demoner, gamla som barn, ingen är säker från förbannelsen.
"Hey that's the guy that played the fucked kid in Phenomena"- Me watching the movie

Tillskillnad från förra filmen handlar Demons 2 om olika karaktärer, de hae egna akter, visa av karaktärerna träffas inte ens utan den enda kopplingen är att de bor I lägenheten som utsatts av förbannelsen. George från förra filmen poppar upp i en mindre till och säger skämtsamt ” jag gjorde detta förra sommaren” en uppenbar refferens till Demons 1. Vi ser här Asia Argento, Darios dotter i sin debut roll innan hon var med i XXX med Vin Disel men vi ser även Davide Maroetta, som en ungen Tommy i demon form, Maroetta såg vi innan i Phenomena som det vanskapta barnet till huvudskurken. Tydligen är förra filmen en film inom en film i denna, då händelserna i filmen på tv är en ren uppföljare till händelserna i Demons 1 och i ”det verkliga livet” sker samma händelser som sker i filmen på ett klyftigt sätt. Sminket har uppdaterats lite, det ser lite bättre ut på vissa av karaktärerna än i förra filmen, handlingen är fortfarande intressant och funkar perfekt som en double feature med förra filmen. Men själv står den lite svagare på egna ben än sin föregångare, den är lite segare, saknar rocken, coola scener med samuraj svärd men är endå en sevärd film. Den har stake och gör till och med en unge till en demon som måste dödas. Är den läskig? Inte lika mycket som förra men den har ett par bra dödsscener och en story som gör det intressant för tittaren samt ett par bra praktiska effekter och ett underhållande klimax med många demoner. En legit skräckfilm som man märker har fått mycket jobb gjort. Demons 2 är inte lika bra som Demons 1, men den har vissa delar som den gör bättre men i det stora hela fattas det något som gjorde första demons så bra som den var. Demons 2 får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: