0

The Satanic Rites of Dracula

Efter Dracula än en gång fått smaka på sin egna medicin utav Dr.Van Helsing möter vi en satanisk kult på med en ritual men ett offerlamm flyr och en jakt uppstår då kulten skickar ut sina undersåtar. Offret lyckas fly och ta sig till polis och muttrar om satanisternas ritualer och offringar till emoner samt ger snuten namnet John Porter och 3 andra innan han dör. Ett dunderteam sätts ihop av snutar och dektitiver samt en mästare när det gäller mörk magi och det ockulta skickas in för att hjälpa dem, de till kallar in Doktor Van Helsing som spyr ut sig massa rapakaja om Vampyrer, mest sådant vi redan vet men hey, det är mer screentime för Peter Chushing så jag klagar inte (mycket). Vi får också veta att de 7 herrarna av mörker som styr kulten är rika och respekterade män, en av dem har till och med vunnit nobelpris.

 "In the days to come, you will pray for death... release..."

En ung flicka attackeras och tas till fånga av den onda kulten medans Cushing går och ringer på hos en gammal vän som aggerar jävligt lustigt men vi får veta att vännen har jpbbat på något ytterst hemligt. Medans Vanhelsing Vanhelsingar och får fram lite fakta ur sin kompis som vi senare får veta jobbar på ett virus (varför spoilar jag filmen? Jo för det är troligt att ni aldrig kommer se den för den är mer sällsynt än Robins framtida flickvän) så slängs den kidnappade flickan in i ett rum där Dracula poppar upp och säger lika mycket som en dränkt sten och biter henne i nacken. Dracula möter snart Van Helsing och gruppen av utredare som han beskriver som de 4 hästmännen av apokalypsen och Dracula han själv är målet med denna apokalypse då han är odödlig vill han döda hela världen så det inte finns någon eller något som kan återuppleva honom eller ge honom det blod han behöver för att leva.

 "At this, the Sabbath of the Undead, I call upon you to witness my supreme triumph."

The Satanic Rites of Dracula är den sista Dracula filmen Lee gjorde för Hammer men den näst sista I serien då denna fick en uppfäljare som bestod av mindre Dracula och mer kung fu. Denna film har också väldigt lite dracula i sig, ca en halvtimme in dyker han helt enkelt bara upp, POOF Dracula bitches. Filmens bästa skådis är helt klart Cushing som försöker räda denna röra, Lee verkar inte alls intresserad av denna film och det märks, och förstås för filmen handlar om att Dracula vill skapa en pest som ska utrota hela världen? Va in i helvete? Bram Stroker var inte riktigt H.G Wells hörrni... Vi har också mycket naket till skillnad från tidigare filmer som mest hade korta scener med naket och mycket mer urringningar. Och scenen då herr. Denham sitter i skuggorna är inte det minsta spännande trots att det är en av de bästa i filmen då det är uppenbart att det är Dracula, de gömmer honom inte alls bra, man ser Lees siluett och hör hans röst ....det är uppenbart Dracula. Draculas svaghet mot silver är dumt, det är för fan varulvar som inte tål det! Slutet med törnbuskarna (som Dracula också är känslig mot enligt denna film, de skapade mycket nya regler för vampyrer) är rätt cool, inte ett av Hammer Draculas bästa klimaxes men helt okay. Peter Cushing och Lees delade scener är dock höjdpunkten och de båda i samma bildruta är ren cinemagi. Nu har jag äntligen gjort alla Christopher Lee Dracula från Hammer filmer här på filmfett, en filmserie jag  gick igenom för typ ett år sedan och då det nu är ett år sedan Lee dog så passar det inte bättre yo, denna review är ett par månader märker jag nu. Satanic Rites of Dracula får svag 2 av 5 guldkameror.

Markus