0

T-rex, tillbaka till Kritatiden

Nu tänker säkert du ”Markus, vad har du grävt upp nu?” å till det svarar jag ” ut ur mitt hem, jag ringer polis och ser sedan klart denna IMAX film”.

 Get of my soundstage you bitch!

Efter ett intro som påminner om Superman fast i det amerikanska vildmarken där vi får lite fakta av våran filmprotagonist om att detta område nu är arkeologernas mekka där vi träffar Ally, dinosaurie galen ung flicka som redan är pareentolog fast hon inte ens är i puburteten...okay, säker bara för hennes pappa Donald är parentolog. Vi får veta att hela början är en inspelning för ett museum pch Ally jobbar på detta museum men är ledsen för hon inte får hänga med...å gräva döda djur.Hennes pappa hittar ett skelett tillhörande en gallimimus eller nogåt liknande men det mest intressanta finner de inne i en grotta nära fyndet...ägg.. Donald ringer till Ally då han blir upptagen och missar någon dag men Ally tar inte illa upp då hon är dunderglad att hennes pappa jobbar och fortsätter sin egna lilla forsknings project om T-rex som hon är som besatt av (hon kommer skita ner sig av spänning när hon får veta att det finns över 1000+ typer av dinosaurer.

”they didnt disappear, they went exctinct” ....someone give this girl a dictionary...

När Ally fuckar upp och tappar det dyra ägget slungas hon tllbaka till Krita perioden, 65 miljoner år sedan. Det är nu de börjar med IMAX trixen, all up in your face monster och ting, detta funkar inte på min lilla tv jag ser filmen på.. min stora tv är trasig. Vi i publiken vet att Ally blivit drogad av ägget och befinner sig INTE 65 miljoner år i dåtiden utan springer runt i museumet. Snart träffar hon också en kostnär som sitter och målar i Krita tiden och det hela börjar likna lite av en Alice i Underlivet eller något. Kommer Allys drog trip sluta lyckligt? Kommer det leda till att hon får sin vilja igenom? Ska vi köra ett drickspel där alla tar en snapps såfort någon i filmen säger t-rex?

Everything's a dildo if you're brave enough

Yepp, Filmfett tar sig ann IMAX, ett filmprojektionssystem (tack Wikipoodia) Som idag är mer poppis än pepsi. Filmen dyrkar T.rex, det nämns mer än Rockys namn i filmen Rocky, T-rex......det heter Tyrannosaurus! T-rex låter barnsligt om man säger det för mycket, var proffisionel......jag gnäller över hur en barnfilm uttrucker sig.... Effekterna är .....inte uppdaterade för 2010 talet och dinosaurierna är jurassic Park typen, inte den nyligne uppdaterade sorten med fjädrar. Se inte denna dubbad....det är bland de värsta dubbningarna jag sett, punlt. När dinosaurierna dog ut och blev skelett, de typ njuts fast i marken under de miljoner år som de legat där....men när Donald hittar äggboet plockar han bara upp ett fast det högst möjligt också under de många åren ”jutits fast” i den förstelnade jorden.. Dramat är att Ally inte får vara med sin pappa och utföra sin hobby och det ska vara mer sorligt än de sista 20 minuterna i schindlers list men framstår mer som en TV film i samma anda som Mammut men för Disney channel. När Ally är i Krita perioden så är det uppenbart en filmscen hon springer runt i, man  kan göra filmscener riktigt realistiska....men denna IMAX film klarar inte RIKTIGT av det. 3D effekterna är jävligt najs för dess tid och urvalet av dinosaurier är större ön i första Jurassic Park, Ally är en tråkig protagonist och reagerar som om hon råkat hamna i fel gränd istället för att utfört det omöjliga. Hade inte Ally vart en så djävla bessiwiser och snackat om T-rex hela tiden hade filmen vart lite bättre men såsom den är nu får T-rex Tillbaka till Kritaperioden 2/5 Guldkameror. Ladda ner den åt barnen, men spara Jurassic Park till dig själv eller se igenom Walking with Dinosaurs om du gillar fakta om dinosaurier.

Markus