0

Scanner Cop

Visste ni att det finns två spin-offs till Scanners serien? Jorå!
 
Talking heads nya platta är lite väl överdriven...
 
Lille Sam blir förtvivlad när han ser sin galna farsa gro bebisar i pannan, innan polisen stormar lägenheten och skjuter ihjäl honom. Det visar sig att pappan var en Scanner, en telepatisk individ som kidnappat Sam för att begå familjedåd. Men Sam växer upp tillsammans med polisen som räddade Sam, Pete. Nu när Sammy är äldre så har han gått polisutbildning och tar medicin varje dag för att inte bli crazy som sin far. Men när en scanner använder sig av sina förmågor för att döda poliser, så tvingas Sam att bli scanner-detektiv.
 
Discount Brad Dourif lookalike.
 
Lille Sammy är dock inte så liten och mysig längre, utan blir farligare och farligare utan sin medicin. Och rädd för sitt egna öde. Både pappa Pete och nån brud jag inte minns namnet på vill hjälpa Sammy på traven, men när Sammy kommer i kontakt med huvudskurken White Richman (hittade på ett namn) så inser han att saker och ting är värre än Sammy kunde tro.
 
Och efter cigarrer så tar vi taccos, pita-bröd och varsin påse chips. Min hund beövs rastas med...
 
Denna b-rullen har fina effekter i form av monsterdesigner och illusioner som ser rätt sjuka ut för att vara en b-film. Det finns även ett grymt klimax i en mental projektion av helvetet där en massa spöken och skit springer runt och Sammys själ (skojar verkligen inte) hamnar i trubbel. Filmens lustigaste sekvens är när Sammy och hans kollegor kommer till en mordplats och ska undersöka platsen. Då säger polisen: "Det ser för jävligt ut. Vill ni ha en cigarr?". Ja...dom kliver in på platsen och röker cigg. För det underlättar säkert sökandet efter bevis.
 
Scanner Cop skulle även ha Brion James i en roll....som varade mindre än 2 minuter. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin