0

Man of Tai Chi

Det är lördag och vilka filmer skall rekomenderas till denna äran? Jo, en liten, cool kung-fu rulle som Keanu Reeves regiserat.
 
I....just died in your arms toniiiiiiiiiiiight!
 
Tiger är en ung snubbe som är fattig och inte har det så lätt. Han är den sista som lärt sig "den förbjudna kampsporten" Tai Chi av en gammal vis lärare. Men trubbel vaskas när lärarens tempel hotas att rivas. Då får Tiger vetskapen som ett jobb han kan få. Efter en intervju med världens coolaste skurk namn ever: Donaka Mark, så genomgår Tiger flera träningselement tills han är redo för "jobbet". Och detta yrke är inom en hemlig superduper-mysko kampsportsturnering som snuten undersöker.
 
HIHIHI! Stop tickling my titties!
 
Hela filmen är som en hyllning till Canon Films blödande mästerverk Bloodsport. Och precis som Bloodsport så är det så nära tv-spelet Tekken som man kan komma. Vi har coola miljöer, som en frän arena på en båt, där Tiger slåss mot två fighters samtidigt. Vi har grymma moves som känns förödande. Vi har en uppenbar badguy i den superrika och våldsamma Donaka Mark, som Keanu själv spelar. Kort sagt: gillar ni konceptet så är detta er typ av film.
 
First...Hong Kong will be mine. And then....THE WOOOOORRRRLD!
 
Hoppas det blir en filmserie med KING of Tai Chi. LEGEND of Tai Chi eller CHILD of Tai Chi för kidsen.3 av 5 guldkameror.
 
Robin