1

Death Race 2000

I en framtid inte långt från denna sker det varje år en biltävling som går igenom en lång sträcka mellan New York och Los Angeles. Enda skillnaden från denna framtida tävling och nuvarande tävlingar är att ju fler folk man kör på under tävlingens gång, ju mer poäng får man. Den obesegrade mästaren Frankenstein ställer upp för X året i rad. Hans tidigare år har varit lyckade men gjort att han fått spendera resten av året på sjukan och tillfrisknat lagom tills nästa lopp. Alla hans tidigare race och tid på sjukhuset har dock gjort hans ansikte och kropp färnämnt. I år ska han dock få en ny kartläsare, en ung sexig tjej vid namn Annie och tillsammans ska de ta sig ann deras värsta rival, Machine Gun Joe, en galning med 2 maskingevär på sin bil, det finns inga regler i den här tävlingen inte!

"You know Myra, some people might think you're cute. But me, I think you're one very large baked potato."

Loppet startar i New York och vägen är lång, 5 förare påbörjar racet men få kommer inte till check point nummer 1, då det inte bara är andra förare ute efter dem utan också en grupp som vill stoppa de våldsamma biltävlingarna, en gerilla grupp. Medans Harold, en överhypad kommentator som verkligen ÄLSKAR sitt jobb talar över allt kaos och död berättar Annie en hemlighet för Frankenstein efter en het natt av passion och får i gengäld veta Frankensteins egna lilla plan samt att han är en del av en konsperation riggad av skaparna till racertävlingen. Vad är denna konsperation? Vad har Frankenstein för plan för presidenten? Kommer Annie och Frankenstein att vinna tävlingen och varandras hjärtan?

"Here he comes: Machine Gun Joe! Loved by thousands, hated by millions!"

Death race 2000 är och har länge varit min favorit carsplotation film....bortsett från Mad Max filmerna. Det finns ingenting som inte är kul med denna rulle, skådespelet, de överdrivna kostymerna och bilarna, de dåliga skådisarna och de överdrivna karaktärerna. Den är fan värd att se endast pga sylvester Stallones första icke pornografiska film och kanske hans enda roll som skurk innan 2003 då han spelade Toy Maker i Spy Kids 3. David Carradine lyckas göra masken han bär genom hela filmen till sitt ansikte, vad menar jag? Han lyckas förmedla de få känslor han har genom masken och vi bryr oss om hans sjlvmordsuppdrag. Kommentatorn genom filmen och hans eviga lycka och kärlek för sitt jobb är nog det mest minnesvärda tillsammans med scenen då sköterskorna ställer ut gamla och dementa patienter för de tävlande att köra på (assholes) men Frankenstein gör en fuling och kör på sköterskorna istället, perfekt. Ju mer vi får veta om huvudkaraktärerna ju bättre blir filmen, fler tvistar och det är fan Roger Cormans bästa film, utav hans MÅNGA jävla filmer och är en av hans enda filmer jag faktiskt sett mer än 2 gånger för den är så jävla överdriven och underhållande. Det är de 2 ord som bäst beskriver denna film, överdriven, underhållande, trots dess grymma värld är karaktärerna (förutom frankenstein) så färgglada och unika och trots de som dör snabbt är ihågkomna. Bilscenerna är fan asbra och gillar du bilar är denna film ett måste! Death Race 2000 får 3,5 Guldkameror.

Markus
1 Pappan:

Så jävla underhållande film. Några år sedan jag såg den sist, den kan bara blivit bättre.