0

13 skådisar som bör vara Bond-skurkar (del 2)

Nu tar vi sista delen av detta, lite annorlundare temat.
 
 
6: Idris Elba
Varför: Det är mycket snack om en s´vart Bond. Jag tycker det är puckat, men Idris bör vara en skurk.
Vem: Will Sinclare, tungvikts-lönnmördare som jobbar åt en större fiende, men har ett rött öga för Bonds kollega, Felix Lieter.
Död: I en strid på en flygplats lyckas Bond skicka in Will i en flygplansmotor som senare exploderar.
 
 
5: Julianne Moore
Varför: Julianne har ett stort galleri av karaktärer bakom sig och är en stark kvinnlig gestaltare.
Vem: Barbera Knights är en änka, då hennes förmögne man samt gangster dog i en flygplansolycka. men allt var arrangerat så att Barbera kunde ta över hans aktiva roll. Barbera blir långsamt intresserad i terrorism och pengarna som går att involvera.
Död: James har just förstört allt Barbera har kämpat för och hon försöker strypa honom med sitt halsband i en hiss. Precis som slutet i Deep Red, lyckas Bond haka fast hennes halsband i hissdörren, så hon hängs i sitt egna halsband.
 
 
4: Billy Zane
Varför: Billy har växt till sig och blivit mer än bara en "prettyboy".
Vem: Karl Jade, en assistent åt en f.d general (kanske Udo Kier?). lugn, objektiv och med en fritidssysla inom Judo och kampsport.
Död: Karl har arrangerat en fälla åt Bond i en brinnande villa. Bond vänder på steken och Karl krossas under ett kollapsat tak.
 
 
3: Rufus Sewell
Varför: Rufus har en prestanda att vara både lugn och behärskad, men också rysligt obehaglig. Kolla bara på Man in the High Castle.
Vem: Mr Kvist är en svenskfödd och tystlåten högra hand åt vår huvudskurk. Hans tysta personlighet kan dock brytas av hans vansinniga vredesutbrott, vilket resulterar i många lik.
Död: Mr Kvist skyddar sin chef i en flygplansjakt, men Bond lyckas slänga ut Mr Kvist ur det brinnande flygplanet.
 
 
2: Steve Carell
Varför: Även i sina komedier finns det en tragisk sida hos Steve, så då måste det även finnas en hotfull sida.
Vem: Chris Damon, känd som mannen som dog två gånger. Chris lyckas alltid undkomma döden under filmens gång, på mirakulösa sätt. Han är en rökridå, som tar MI6s uppmärksammhet från huvudskurken.
Död: När han misslyckas och ber för sitt liv så skjuter huvudskurken honom i huvudet.
 
 
1: Domenic Cooper
Varför: Har ni sett Devils Double så lär ni veta exakt varför.
Vem: Dead Eyes är precis vad denna sadistiska huvudskurk kallas för. Narkotisk, psykopat utan känslor och bara glädje för terror. Dead Eyes leder en mindre grupp anarkastisk följare, som Charles Manson.
Död: Dead Eyes slåss mot Bond i en övergiven fabrik. Vår käre agent knuffar in Dead Eyes i en generator och slår på strömmen. El flödar genom Dead Eyes kropp tills han börjar brinna.
 
Och då är detta, någonlunda udda temat slut!
 
Robin