0

The Twins Effect

Vampyr-action från Hong Kong? Det låter rätt fett.
 
 
Introscenen har inte bara episk musik utan även episk action och går in med ninjasparkar, flygande vampyrer och pistoldueller. Synd bara att vampyrjägaren Reeve förlorade sin partner Lila i striden. Reeve råkar träffa på Lilas syster (läste detta på nätet men minns ej själv denna scenen) och beslutar sig att låta henne ta Lilas plats. Problemet är dock att syster Gypsy inte kommer så bra överens med Reeves syster Helen. Ännu värre är det att Helen blivit kär i en god vampyr vid namn Kazaf.
 
Anthony Wong medverkar till höger i fotot.
 
Om ni tror detta kommer bli en Twilight så har ni fel. För det finns vampyraction i filmen, även om krystade romantiska scener har för mycket screentime, tillsammans med dåliga slapstickskämt som filmens bästa fight där Helen och Gypsy slåss över en nallebjörn. Den onda demonvampyren Dekotes har dock egna planer på att ta över världen och filmen har ett stort klimax i en kyrka. Synd bara att Dekotes känns inslängd i sista minuten, som Doc Doom i F4ntastic.
 
 
Visst fan! Jackie Chan är med i filmen som en onödig men halvt rolig roll. Annars är Twins Effect väldigt flummig och mer utdragen än Dödligt Vapen 3. Introstriden är vass och actionscenerna är häftiga som fan. Men filmen ser rätt b ut i sina kontraster och slösar tid på onödig skit. Antagligen är båda kvinnliga huvudskådisarna med i en asiatisk cantogrupp kallad Twins. Vad canto är vet jag inte, men antagligen är det HongKong popmusik. Nåväl, filmen blev jättestor som succé i HongKong när den kom ut. Men 2003 var ett svagt filmår.
 
Den är väl okej. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin