0

The Nightmare

 
Vi avslutar detta episka temat med en dokumentär. Och inte om Elm Street serien. Nej, detta är en obehaglig dokumentär om en av mina favoritämnen: drömmar!
 
Vi får höra 8 individers historier om ett udda fenomen som kallas sleep pyralasis. Här kan man vakna upp utan att röra sin kropp och inse att rummet besöks av 8 så kallade "shadow men" som älskar din rädsla. En person tror sig bli besökt av utomjordingar, en annan av en hattbärande skuggman. En person blev besökt av sin döda mor och en annan får besök av en äklig gubbe som kollar på när du runkar.
 
 
Som en strukturerad dokumentär så är filmen värdelös. Allt vi får är temat om drömmar, och träffa på folk som är besatta av dessa fenomen. Vi får inte se en läkare förklara hur hjärnan fungerar vid drömmar. Eller en person som påstår sig veta kuren till att stoppa eländet. Helt enkelt, så är dokumentären för svag och enformig för att kunna bli något anat änn intressant och obehaglig.
 
 
Men visst är filmen obehaglig. Och den refererar även filmer och media så som Nightmare on Elm Street. Trots detta går filmen på tomgång genom hela upplevelsen. Som film är den för dåligt uppbyggd.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin