0

The Faculty

Nu är det skräckens månad! Och här på FilmFett bygger vi upp inför mitt stora Halloween-tema!
 
 
Herrington Highschools elever lever som stereotyper. Vi har knarklangaren, den blonda och naiva nya tjejen, ett emo, den snygga eleven med attityd och fotbollsgeniet. Men den ledande huvudrollen är Eliah Wood som Casey, filmens nörd. Han har det inte så lätt i skolan, men upplever att något är fel när lärarna börjar bete sig konstigt. Mr Tate vill att alla elever ska ge uppsatser om deras familjeträd och den arga fotbollstränaren Willis har blivit snäll och ödmjuk. Casey och hans kärleksintresse Deliah upptäcker snart att lärarna är farliga utomjordingar som tar över människor och lever på överdoser av vatten. Nu måste eleverna förhindra en katastrof!
 
 
The Faculty är en klassisk "whos the bad guy" film där man börjar undra vem som är utomjording och vem som är människa. Detta fungerar bra då vi i publiken får lite överaskningar mot slutet. Synd bara att filmen aldrig är skrämmande. Dataeffekterna är bara okej, men det känns mer som en hyllning till The Thing är något eget. Trots allt har dom en scen med droger som liknar blodtestet i The Thing. Anledningen är att droger försvagar varelserna, då det suger ut deras vatten.
 
 
The Faculty är den typen av film man tycker om, men glömmer ganska lätt. Konceptet är coolt, men jag minns mycket mer från den mörkare rysar-sci-fi-thrillern Class of 99 än vad jag minns från The Faculty. Det är dock kul att se många kända namn, där Robert Patrick är Willis, Femke Jensen är oskulds lärare och Jon Stewart är en rolig biroll. Jag lär se om den, men känner inget speciellt över filmen.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin