0

Jason X

 

I det framtida 2008 har staten lyckats tillfånga ta Jason Voorhees...efter att han varit i helvetet och slagits mot Freddy Krueger så har staten ÄNTLIGEN lyckats fånga in honom och jobbar konstant på att hitta sätt att ta död på han, men inget har hitils funkat.  Ett par män i kostymer vill behålla Jason i sitt nutida tillstånd så cheferna kan tjärna cash på hans förmåga att läka, men en viss Rowan, en ung tös som jobbar på basen men som inte vill se Jason leva utan planerar att frysa ner honom  Men Jason flyr och dödar alla snubbar i kostym och jagar efter Rowan men i jaktens hetta hamnar han och Rowan i nerkylningsmaniken och båda fryser till is. Flera 100 år senare hittar en skolklass Jason och Rowans nerfrysta kroppar och tar med sig dem till deras rymdskepp, jorden ör obeboddbar nu förtiden och utan att veta om det så tinar gruppen ner båda kropparna.

 "It's gonna take more than a poke in the ribs to put down this old dog."

Rowan berättar för en av forkarna historien om Jason och hur mmän som trånar efter cash ville uttnyttja han till sin fullo. Ett par ungdomar har sec vilket får Jason att vakna till liv och börja mörda folk igen, först i en simulator, sedan i riktiga livet, skeppets kapten skickar då sin elit styrka på Jason...men det funkar inte så de skickar in en android, en cyborg eller nått för att ta död på han och hon lyckas!...men av renslump så hamnar hans kropp i en healing-maskin och han återvänder snabbt till liv i en ny skepnad, Uber-Jason (tut tut)

 "Hey, you're lucky you weren't alive during the Microsoft conflict. Hell, we were beating each other with our own severed limbs."

Jason X kom ut i skuggan av Scream, skräck var något inte många gjorde bra längreoch denna, är inte läskig,  specialeffekterna är um.....dåliga och hela filmen är i stortsett onödig då serien var okay som den var och detta gjorde endast att inga filmer kunde göras efter 2009 då Jason, Lorewise, inte fanns. Detta var bara en jävla cocktease medans fansen fick vänta på Freddy vs Jason. Påtal om onödigt, vi har en översmart Android med en egen subplot som inte leder någonvart och resten av filmens offer är ja, tråkiga. Vad är det med trenden att skicka upp skräckikoner i rymden? Hellraiser 4, Leprechaun 4....Critters 4 , ingen av dessa filmer lyckades SÅ VARFÖR GÖRA ÄNNU EN SÅN FILM? För fan New Line Cinema, you fucked the duck up! Filmens budget är högst i serien fram tills dess, hela 14 miljoner dollar spenderadesoch det syns, med CGI monster, ny kostym till jason och tidigt 2000-tals specialefekter men Freddy VS Jason hade ca 25 mille i sin pot och den behövde inte spexa med sci-fi utan var bara en bra skriven, bra hållning och framför allt grym action, + jason ser bättre ut i den än han någonsin gjort. Jason X är en .....del av serien och får 2/5 Guldkameror.

 ...jag borde verkligen reviewa Frankenhooker...

Så sammanfattning, många delar av fredag den 13nde serien är dåliga, men många är även bra! Det är inte undra på att Jason är en av de mest filmade karaktärerna i filmhistorien då dess koncept är så enkelt, snubbe mördar folk, återvänder i uppföljaren. Dessa är perfekta filmer att spendera en kväll med vänner å antingen skratta åt hur illa dåtidens effekter ser ut, eller för den som är genuint skrämd. Fredag den 13nde är inte riktigt min favorit skräckserie, men den har ett speciellt ställe i mitt likaså många andras hjärtan, men efter ett maraton där alla filmer har samma koncept så blir det lätt utsjatat. Nu kör vi en tema vecka innan Halloween vankas!

Markus