1

Jason Takes Manhattan

Vill ni se världens kortaste sammanfattning? Jason väcks till liv, hoppar på en båt till new york och mördar folk på sagd båt och jagar sedan runt överlevarna i New York i 6 minuter typ. Så lätt är det att sammanfatta denna film. Hursom helst, Jason väcks till liv, hoppar på en båt ägd av ett romantiskt par, av ren slump hittar han en ny hockey mask efter hans gick sönder i förra filmen och efter att ha mördat paret åker han vidare, tills han kommer ut i havet där han klättrar ombord en färja mot New York. På båten är det fullt av ungdomar och lärare inklusve en snobbig lärare vid namn Charles, en yngre lärare med en öppen syn på livet och båtens kapten och hans oduglige son som inte är lika intresserad i båtar som hans far. Båten tar av och kvällen är endast til lför en sak, PARTY! Charles systerdotter och hans syster är med på båten men Rennie som flickan heter är mer intresserad av båtens kaptens son och medans det dramat pågår så mördar Jason folk. Med antalet passagerare minimalt så anländer båten till New York där jakten fortsätter. Kommer Jason få mer mord på sitt samvete? Kommer våra hjältar rädda dagen eller själva hamna under Jasons machete? Bryr vi ens om dessa tråkiga karaktärer?

 "Aw man! This place is aching for a video! Wayne you're an asshole!"

Jason Takes Manhattan behöver mer Manhattan, vi spenderar majoriteten av filmen på båten och filmteamet hade endast råd att filma i New York ett fåtal dagar. Filmen sägs vara den sämsta i serien, det är den inte, men den är dummare än ett nötskal ibland. Vi har en ny Crazy Ralph som snackar om att båten är dömd, vi har turen att Jason hittar masken, vi har rock stjärne bruden som skriker 80-tal all over, vi har lite roliga scener med Jaosn i New York som då han muckar gräl med ett gatugäng eller ser en billboard av ett hockeylag med en hockeymask på. Karaktärerna är tråliga, jävligt tråkiga, stela och endast den snobbiga Uncle Charles. Då filmen är den film i hela serien som tjärnade in näst minst kosing så tänkte man att avsluta hela skiten med denna som den sista i serien, tils då man sålde filmen till New Line Cinema, samma bolag som äger Nightmare on Elm Street filmerna vilket betyder att denna är den sista filmen i serien som utgavs av paramount. På tal om Nightmare, en av orsakerna till att denna film floppade var för att Freddys 5te äventyr, The Dream Child tjärnade in storkosing då ingen var trött på Freddy än....jisses, 2 dåliga skräckuppföljare på 1 år, illa. Med tråkiga karaktärer, dålig story, på tok för lång och slö, dåliga dödsscener och förlite New York så är filmen den näst sämsta Paramount-Jason rulle efter 5te, den sämsta delen dock? Återstår att se! Fredag den 13nde del 8 får 1.5/5 Guldkameror.

 
1 Pappan:

Jag har aldrig, ALDRIG förstått fans avsky för denna del. Jag har alltid, ALLTID gillat den väldigt mycket. Att det var den första filmen i serien jag såg har inget, INGET med saken att göra. Jason rular!