0

Human Centipide

Filmen följer 2 unga flickor Jenny och Lidsney som är på väg till en het nattklubb i tyskland vid namn Bunker innan de drar vidare till Italine för att träffa en kompis. På väg till Bunker åker de vilse och hamnar vid ett stort hus mitt i öde skogen bebott av en viss Dr. Heiter som vi i filmens öppningsscen såg skjuta en snubbe. Den goda doktorn släpper in de stackars flickorna men han skickar lite udda vibbar till flickorna, men de är bara glada att vara inomhus istället för ute i regnet. Vad flickorna inte vet är att Dr. Heiter har lagt ett litet piller i deras drinkar, lite ryphonol, våldtäksdrogen.

 "I don't like human beings."

De vaknar upp fastbundna i en sjukhussäng var tillsammans med mannen Heiter sköt i början. Heiter snackar om att mannne inte matchar så han måste dödas men kommer sedan hem med en asiatisk man, med en bedövningapil i röven. Dr. Heiter berättar om sina planer, han har varit kungen av att seperera siameiska tvillingar , han är nu trött på att seperera, nu vill han skapa, hans mål? En human centipiede, en vaelse bestående av 3 människor ihoppsydda från anus till mun. Lidsney försöker fly men detta misslyckas sedan försöker Jenny tillsammans med asiaten att fly, men Heiter är på ständigt vakane. Operationen påbörjas och när de 3 offrerna vaknar kommer deras smaklökar och framtid för evigt vara förstörda.

 "Now you can bite me. Bite my boots! Bite my boots!"

Så när Human Centipide kom ut så gick världen bananas, det var det vidrigaste vi sett, det var den hemskaste filmen någonsin....sen kom Serbian film ut och tog det ryktet, nu vet jag inte vilken film som håller pokalen. Till och med South park gjorde ett avsnitt där de parodierar filmen, det var en kulturellt händelse.2 uppföljare senare som försökte göra denna männskliga larv till en tusenfoting så är film idén redan uttjatad då ingen var intresserad efter den andra filmen och chockfaktorn är så gått som borta. De 2 unga skådespelerskorna var ett par av få auditions som inte lämnade auditionen när de väl fick veta vad rollerna krävde. Dieter Laser är klart filmens höjdpunkt som den galna doktorn som för det mesta leder till makaber humor. På tal om makaber, filmen har en viss stämning, lite grotesk  men överhypad, fast ja den är rätt obehaglig. Visst det är en undehrållande body horror film men det finns många sådana som gör detta bättre. För att sammanfatta, Human Centipede är rätt obehaglig, är den överhypad? Ja, är den bra? ...den är underhållande, mest pga filmens skurk. För den som inte är van vid brutala filmer så är denna nog trauamuatiserande i likhet med Guinea Pig filmerna, fast inte så välgjord eller realistisk som den första Guniea Pig ialla fall. Äckligaste scenen är såklart när de ska äta och avföringen måste föras igenom 2 till kroppar via munnen för att ta sig ut men man ser inte så mycket av det. Human Centipede får 2/5 Guldkameror. Men på shockskalan? 6/10 kräkpåsar!

Markus