0

Friday the 13th part 7

En ung flicka som bor I närheten av Crystal Lake har ett par bråkande föräldrar då pappan är alkis, en natt flyr flickan Tina från sin fulla papa och sätter sig på en båt och ror ut I Crystal Lake, när pappan upptäcker henne råkar hon använda sina psykiska krafter för att dränka honom. Tina blir sedan vuxen snabbare än ögat å ska åka tillbaka till Crystal Lake tillsammans med sin mamma och en viss Dr. Cruz som ska få Tina att lära sig att kontrollera hennes magiska krafter. Dr. Cruz bor dock inte ensam utan i närheten finns alla möjliga tänkbara offer och Tina å hennes mor flyttar in i huset där Tina växte upp innan hon togs in på sjukhus och Dr. Cruz vill genast börja forska. Forskningen utgår på att verbalt misshandla Tina och det är när hon blir upprörd hennes krafter visar sig, denna gång råkar hon dock väcka Jason från Crystal Lakes botten.

 "Happy birthday, Michael, you lucky son-of-a-bitch. Many happy returns. Love, Melissa."

I grannens hus så är det så klart en fest på g och ungdomar börjar poppa ut, endast ett par kommer fram till stugan levande och de som kommer fram till stugan är för upptagna med att göka och mördas.Tina blir bjuden på festen  men de börjar bråka, såklart men snart börjar Tina fatta tycke för Nick, en ung man som redan har en beundrare i Melissa (som får en dyng cool död btw) och triangeldrama är i sikte. Efter ett bråk med Dr. Nick så hittar han en död kropp och han misstänker genast Tina. Med både Dr. Cruz och Jason efter henne måste Tina använda både liv och rem för att bemästra sina telepatiska krafter innan flera oskyldiga, inklusive hennes mamma kommer till allvarlig skada, men Jason har blivit uppumpad sedan förra gången och det krävs mer än ett par yxhygg för att han ska hålla sig nere denna gång.

 "If this is my uncle's house, why are WE sleeping in the van?" "Who says we're sleeping?"

Som du troligen förstår så är denna film ett forsook att försöka variera serien genom att slänga in en Carrie kopia i filmen. Och även denna blev sönder hackad av MPAA, denna var nog dock den som blev mest styckad då man knappast ser något av dödsfallen, man har fått se massor av bortklippta scener och klipp i dokumentären His Name Was Jason vilket är synd då det verkligen märks att filmskaparna och Kane Hodder som nu börjar spela Jason, en roll han skulle göra till sin i 4 andra filmer i serien, detta var hans första och är oftast det namn man tänker på när man snackar Jason skådespelare. Filmen är inte den bästa i serien, det blir eld å lågor i slutet och ja, Jason tar alla möjliga smällar i ett klimax värt att sitta igenom resten av filmen, tyvärr så skutar filmen med det dummaste slutet sedan Fredag den 13nde del 3. Visst Dr. Cruz är lite av ett rövhål i filmen men det är en bra tvist att han utnyttjar Tinas krafter, lite kliché men det görs bättre än vad man förväntar sig från en fredag den 13nde film. Birollerna och triangel dramat är lite tidsuppfyllare bara och mycket i filmen är förutsägbart men Jason är fräck, han ser skitbra ut i denna film, med eller utan mask. Bjuder den på något extra? Nja, beroende på hur mycket du gillar Carrie aspekten av filmen så är denna kanske en av de mest mediokra, med ett briljant slut, kanske det bästa i slutet fram tills Jasons sista sekunder i filmen, men det förstör inte lika mycket som tvisten i slutet av del 3. Friday the 13th part 7 får 2/5 Guldkameror. Vem vill ut å resa?

Markus