1

Friday the 13th part 3

I en värld där skräckfilmer får flera uppföljare och massa av dem har dess 3dje del är i 3D medans resten av serien inte är det! Så Jasons kropp försvann efter allt som skedde i slutet av 2an, och ett bra lik stannar sällan nere och attackerar några rednecks som bor i området och sen får vi träffa ett gäng unga kåta ungdomar som ska till Camp Crystal Lake för att festa! JUST DET! de är INTE kollo konsolanter och de har med sig Shelly, gruppens joker som retar slag på alla UTAN att bli irriterande! JA VI HAR EN BRA COMIC RELIEF SOM MAN INTE VILL DÖDA och man skulle kunna kalla Shelly för föregångare till Seth Rogan, krullig jude som många tycker är irriterande och tjock. Gruppen består också av de 2 mest värdelösa jävla hippies någonsin på film, seriöst, de röker knarkerier och mördas....SLUT, men vi har även en gravid brud.... De träffar en skumm gubbe som har ett öga i sin ficka som han fått av vad han som påstår vara Jason och varnar dem nu när Crazy Raph inte längre lever. De kommer fram till stugan där Chris möter en gammal flamma vid namn Rick och det visar sig att hon har ett förflutet med huset de ska festa i.

 "Sorry, and I'm not an asshole, I'm an actor."

De spanar runt hela huset, den gravida tjejen får en hängmatta att sova i (lycko). De åker till en affär för att köpa lite extra sprit å tonårssaker men ett motorcykel gäng strular med dem men Shelly utför sin hämnd mot deras motorcyklar vilket gör dem rent av förbannande. Men ingen tid att slösa på galna motorcykelgäng vi har tuttar att exploita! Det är dags för ett favoritsegment ur fredag den 13nde filmerna, tonåringar är kåta och nakna och gör massa ohyss, de är lika mycket tradition i en Jason film som militärscener är i en jävla Godzilla film. Men snart som vanligt börjar folk dö och Jason norpar åt sig lite av Shellys rekvisita som senare blir ikoniskt inom skräck och filmvärlden men det är upp till Chris att avsluta Jasons galenskaper en gång för alla.

 "Would you be yourself, if you looked like this?"

Alla korten på bordet, Fredag den 13nde är långt ifrån min favorit serie av skräckfilmer men det är nu serien börjar bli vad fansen tänker på när de snackar om serien, hockey mask, brutal dödsscener och en man som aldrig verkar kunna dö. Intro låten som visas över förtexterna är funky som bara fasan och ja detta är den bästa fredag den 13nde hitils, den vet att man inte ska vara alltför seriös och förutom det idiotiska, seriöst DUNDER DUMMA nej det går inte ens att beskriva hur dåligt det är, hela slutet är nästan dummare än en hel Happy Madison film, men fram tills dess är filmen en nätt och jämn slasher rulle och en av de mest underhållande i serien med bra effekter, atmosfär fyllda scener, den berömda masken och showen är 99.157% Jasons herravälde......förutom det där aids fyllda slutet, seröst folk från 80-talet, bögar är inte källan till AIDS, dåliga slut som denna är det, jag var tvungen att vaccinera mig innan jag såg filmen. Men om detta är en bra slasher...är den i samma ton som Halloween?...eller Stage Fright? ELLER MY BLOODY VALENTINE??? Nä men det är seriöst en av de bättre i serien och då den skulle vart en 3D film så får vi JÄVLIGT många scener där man försöker skapa en 3D effekt som inte funkar när man ser filmen i 2D....det finns en 3D verion släppt på blue-ray men den har inte jag. Vad får 3an för betyg då?.....3! passande va? Fredag den 13nde del 3 får 3/5 Guldkameror för att vara underhållande, inte allt för dålig och har lite bättre karaktärer än de 2 första rullarna.

Markus
1 Anonym:

Va fan slutet är ju bäst!! Från ladan tills slutet! 😂