0

Freddy's Dead: The Final Nightmare

 
Med en sådan stark titel bör detta vara finalen. Nope! Näst-sista filmen, faktiskt.
 
"Hey! You forgot the power glove."
 
En ung kille har en mardröm som påminner om Trollkarlen från Oz. Freddy Krueger flyger runt som häxan och det hela är väldigt löjligt. Efter en lång mardröm så lyckas huvudrollen fly in i sitt vakna tillstånd. Det visar sig att killen, som har minnesförlust, kommer från Springwood, staden där Krueger dog. Han hamnar snart i en anstallt för problembarn, där en unge är döv och en annan har ilskeproblem. Huvudrollen träffar snart Maggie, en doktor. Maggie vill hjälpa huvudrollen och de åker till Springwood.
 
 
Det var inte så länge sedan jag såg dessa filmerna, men jag har lika stor minnesförlust som huvudrollen i filmen. För jag minns bara att filmen är löjlig, osammanhängande och onödig. Det är kul att återse Springwood efter så många mordsfall och se en sådan sjuk stad där barn inte längre bor i staden. Dessutom nämns det att Krueger hade ett barn som aldrig nämns tidigare. Det är självklart vem som är Kruegers barn genom hela filmen och själva avslöjandet är lika överaskande som att Markus kommer göra stavfel i nästa recension.
 
 
Det finns en ganska lustig scen då Krueger dödar ett offer genom att spela nintendo och styra pojken till sin död. Perfekt tillfälle för Nintendo att marknadsföra powerglove! Finns det något mer att säga om denna skitiga rulle? Jo, Yaphet Yoko från Live and let die är med!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin