0

A Nightmare on Elm Street 4: Dream Master

 
Renny Harlin får extremt mycket hat. Jag har ingen aning om varför folk ser honom som ett hatobjekt, som Joel Schumacher. I alla fall så tycker jag det kommer vara kul att delge min syn på Renny Harlins Dream Master!
 
Sömnlösa nätter? Norrmännen ver hur man gör översättningar.
 
Filmen inleds med coola närbilder på kritor på astfalt. Sedan hoppar vi in i filmen på riktigt. Överlevarna från förra filmen: Kristen, Joey och Kincaid lever utan mardrömmar och Freddy verkar vara död. Tills Kristen får en mardröm igen! Hon ser detta som ett hotfullt medelande: att Krueger lever igen. Kristen försöker övertala sin vänner, men dom dödas en efter en. Men Kristens nya vänn, Alice, blir indragen som en outsider och när hon vet vilket hot Freddy utgör måste hon rädda sina vänner från Elm Street!
 
 
Det finns en skön 80-tals b-pop-rock som utger filmens ostiga soundtrack. Och det fungerar perfekt för denna sena 80-tals filmen. Drömmarna ser ut som musikvideos tack vare detta, och det passar perfekt. Det finns även en sjuk scen som upprepas om och om igen. Jag trodde filmen hade hängt sig, men det visar sig att våra karaktärer går i cirklar i deras egna öden. Det var en häftig upplevelse faktiskt! Lägg till några coola dödsscener och en effektiv final med coolt ljus, bra atmosfär och en häftig strid mellan gott och ont. Och så tycker kritiker att konstnärer inte ska hålla på med skräck!
 
Such a "bright" idea!
 
Dream Master har en svag story och Alice är rätt tråkig. Men annars är filmen jävligt underhållande. Och en av de bästa! 3 av 5 guldkameror.
 
Robin