1

TED 2

Till skillnad från Robin diggar jag första Ted som bara fan, jag såg den på bio i USA en vecka innan The Dark Knight massakern och förra året kom en uppföljare ut...hur är den?

 "Did you hear that, Johnny? You're covered in rejected black guy sperm. You look like a Kardashian."

Ted å John ger sig ut på nya äventyr nu när John är singel igen och Ted precis har gift sig med sitt kärleksintresse från förra filmen, Tammy Lee. Men Ted å Tammy Lees ljuva tillvaro byts snart ut mot bråk och tjafs över diverse ämnen men Ted hinner oftast inte med för John är deppig över att Lori lämnat honom så Ted är där som den goda vän han är. Ted får den briljanta idé som kan rädda hans äktenskap, EN BEBIS! Men då han är en tillverkad pryl så har han verken nötter eller soldater att skicka till södra Kvinnostan så John får agera spermdonatör men ohoh, hijinks då John snor ett skämt från Family guy och snubblar in i en hel hög burkar och får mer kärleksgegga över sig än en porrstjärna får på.....4 dagar.

 "There are no chicks with dicks, Johnny! Only guys with tits!"

Men lagen stoppat detta då Tammy Lee har både ett brottsregister och Ted inte räknas som person utav myndigheterna utan räknas som en ägodel. Det hela tas till domstol så John och Ted behöver en advokat, som tur är får dessa Cheech and Chong fjompar får de Samantha, en ung advokat som älskar majja. Teds liv går i stupet då hans kreditkort dras in, han får sparken och hans Papa Johns medlemskort och hans giftemål är ogiltigt. Ted å John ger sig ut med Samantha för att möta en högt uppsatt adovkat som kan rädda hans dentitet, men högre makter som sammarbetar med Teds gamla fiende Donny från förra filmen är tillbaka för att en än gång få tag i Ted. Kan Ted bli en riktig pojke? Kommer John hitta en ny kärlek? Hur mycket refferenser kan vi klämma in i alla Comic Con scener?

 "We just broke into Tom Brady's house and tried to jerk him off - you're ready to be a parent."

Ted är en av de bättre komedierna på senaste år, inte alla håller med mig och det förstår jag, men uppföljaren är ...just det, en vanlig uppföljare som gör sitt jobb, ger oss mer Ted och John. Vissa skämt återanvänds men i ombytta roller, men det stora problemet är det som sker med majoriteten av komedi filmer, de bästa skämten används i trailern. Endast 2-3 gånger fann jag nya skämt som faktiskt var roliga och en del skämt hade ingen grund att stå på då de är i weed fältet och paroderar Jurassic park för pot å dinosaurier är ju de samma?  Då Mila Kunis inte är med i denna filmen känns slutet på förra filmen lite bitter söt... de skiljer sig och medelandet de kämpade med att bygga upp i förra filmen förstörs helt. Vissa kändis cameos är roliga och  scenerna vid Comic Con är rätt roliga då de är fulla av nördhumor. Stort shoutout till HASBRO som lät sig skämtas om och visas i negativt syfte i denna film, de kan verkligen ta ett skämt på sin egna bekostnad. Ted 2 är inte dålig, men den är inte bra heller, den hamnade endast på 10nde plats på förra årets top 10 lista då det var denna över vidundret till Hobbit 3 det stod mellan, och jämnfört med Hobbit 3 är Ted 2 Panik i Byn och Howard the ducks kärleksbarn. Ted 2 får 2.5/5 guldkameror då det finns bra saker men även en hel del skit, den ställer viktiga frågor om vad det betyder att vara människa på sitt egna dumkula sätt, men mycket tid slösas. Men gillade du första filmen lär du få en god stund med denna, inte lika god stund men gnistan finns kvar.

Markus
1 Pappan:

Rolig, älskade första men blev något besviken på tvåan.