0

Ladyhawke

Richard Donner, mannen bakom Dödligt Vapen, behövde knappast ge sig in i fler projekt för att säkerställa sin framtida status. Men utöver Dödligt Vapen gav han oss Superman 2 och Ladyhawke!
 
Mouse är en sjukt jobbig typ, men Navarre är filmens stjärna.
 
En riddarmusik som får tittaren att fälla tårar av lycka inleder filmen. Sedan ser vi vår huvudroll, tjuven "Mouse" (Matthew Broderick) fly sin cell. Han anländer till den närliggande skogen. Här springer han snart på motstånd av vakter, men då dyker den legendariska Kapten Navarre (Rutger Hauer) upp med sin hök. Han inleder en...jävligt dålig fight och räddar Mouse.
 
Michelle Pf-Pf-Pfipher?
 
Mouse spenderar natten med Nevarre....NEJ, inte på det sättet ni tror. Men under natten försvinner Nevarre och en vacker kvinna dyker upp. Det dröjer ett tag innan Mouse får veta att den onda biskopen gav paret Nevarre och hans dam en ond förbannelse. Nevarre förvandlas till en varg på kvällen och kvinnan blir en hök på dagen. Förevigt förbannade att aldrig ses som människor. Mouse börjar smida planer på att få ett slut på detta hemska öde! Men biskopen har andra planer.
 
Dayum.
 
Kärlekshistorien i filmen är suverän! Den har allt en ond förbannelse bör innehålla. Och de andliga delarna som innehåller gud och religion gör detta till en av de starkaste filmerna med detta innehållet. Fotot är sockersött, särskilt i den scen då Nevarre är precis nära att nudda sin käresta, innan hon blir en hök. Och som jag sa så är musiken bortom detta universum. Tråkigt bara att filmens innehåll är så tamt! Sista akten är förvirrande och slö. Hela filmen har inte en enda scen där spänning existerar. Det gör ont att säga det, men filmen är som en skitig spegel, med en grymt fin spegelram.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin