0

Futureworld

Händelserna i Delos Resort, stället där Westworld, MidivalWorld å alla de ställerna låg placerade är nu ett minne blott och Delos är redo att slå upp sina dörrar än en gång men istället för Westworld finns det nu en ny vinge, Future world, som är full av robot kvinnor som tillfredsställer alla behov. Journalisten Chuck får ett telefonsamtal från en källa i utbyte mot lite cash och de båda stämmer en träff. Men när de möts mördas källan och hans sista ord är Delos. Chuck går på en pressrealese där det sägs att 50 gäster + 95 arbetare skadats/dödats i katastrofen men Chuck och en annan journalist kallad Tracey bjuds in för att ge Delos Resort en positiv review för att öka turism samt får Chuck chansen att möta Tracey, en föredetta anställd och älskarinna hos Chuck som nu är en hårt arbetande....arbetare för en rivaliserande tidning. Chuck och ett gäng av skinande karaktärer drar sedan till Delos Resorts för en oförglömlig helg.

 ”are you gonna do it?” “do what?” “HAVE SEX WITH A ROBOT??”

Några av besökarna hoppar in I mideval land, men den stora lockningen är Futureworld där de deltagande skickas upp i rymden via en simulator under ständig uppvakning av vetenskapsmän och chefer. Men allt är inte skoj å fläng, då Chuck och hans kompanjon Tracey börjar undersöka ledtrådat till mordet på mannen som dog mitt framför Chuck men de gör upptäckten att alla Delos Resorts arbetare...är robotar så människans flubbande inte kan förstöra parken en än gång. Chuck och Tracey får en rundtur av vad som återstår av Westworld för att sedan undersöka ensamma mitt i natten vilket endast kan leda till problem då de hittar källan till Delos Resorts och företagets onda plan angående kloner. Tyvärr för världen har de några av världens mäktigaste personer på besök.

 Åt helvete med Iron Giant, den sorligaste scenen mellan människa och robot går till Harry och androiden Clark.

Westworld är en underskattad sci-fi klassiker som förhoppningsvis kommer få en ny publik nu när serien äntligen kommit ut, jag ska se serien, den verkar rätt go faktiskt, men innan dess så förbereder jag med Futureworld, Westworlds uppföljare som tillskillnad från sin föregångare inte anses vara en av de 101 sci-fi filmer du bör se innan du dör. Westworld fick 3.5 guldkameror av mig första gången jag såg den, viket var till en review, men på senare tid har den tro det eller ej, vuxit på mig, jag ska operera bort den i november å för tillfället får den 4/5 Guldkameror istället, men hur är Futureworld? Lite seg i början faktiskt men den bygger upp för ännu en massaker som den i Westworld, dock är filmen lite seg, speciellt i början med flera uppfinningsrika idéer så som det unika schackspelet som kan ha inspirerat Harry Potter ca 30 senare. Tracy är rätt najs som karaktär men Chuck.....Chuck är en mixad påse, han är lite av ett rötägg men vil lgära rätt för sig och komma till grund med mysteriet gällande Delos. Handlingen är intressant å jävligt intressant, vi får se mer bakom kulisserna i Delos och vissa kanske säger att detta är en genuin 70-tals sci-fi....och det är den, spooky musik, urfula frisyrer och robotar som inte ser ut som robotar. Vi får även se Yul Brynner i rollen som Gunslinger i en av Traceys drömmar...där han räddar henne och har ett romantiskt montage.... det är komiskt underligt och lite skrämmande... Futureworld är en spännande sci-fi, inte lika bra som Futureworld men det ger oss nya vinklar av Delos vi inte fick se i första filmen. Futureworld får 3/5 Guldkameror. Med tillräckligt mycket tvistar håller sig filmen sig på hög nivå fast resan till tvistarna ibland blir lite för utdragna.

 

Seriöst dock, se HBOs version av Westworld, bättre skit på tv får man leta efter!

Markus