0

Dead Snow 2

Martin från förra filmen lever fortfarande och denna uppföljare börjar PRECIS där förra filmen slutar med Martin i bilen och han har precis upptäckt att han inte återlämnat precis allt naziguld. Efteratt ha skakat av sig precis alla nazizombies hamnar Martin på sjukhus där poliser väntar på att få svar. Ingen tror såklart Martins historia om levande döda nazister och snuten hotar att skicka Martin direkt till finkan men det finns också bra nyheter! Martins arm har hittats efter han sågade av den med en motorsåg i förra filmen, det är bara så att armen han hade i bilen där armen hittades tillhör inte Martin, utan nazi ledaren Herzog. Herzogs arm tar över Martin och dödar nästan alla i rummet. Samtidigt så sätter en zombie doktor tillbaka Martins hand på Herzog och med sin nya arm går han till en kyrkogård för att utöka sin arme. Martin sitter fastspänd i en säng då en ung pojke från en amerikansk trupp kallad Zombie Squad fått i uppdrag att spana in Martins arm. Efter en olycklig olycka involverande pojken som smög in flyr Martin sjukhuset och tar kontakt med Zombie Squad.

"Please don't hurt me. I have two kittens."

Zombie Squad visar sig bara vara ett gäng nördar på en vind och Martin är nu nationellt efterlyst och söker skydd på et tnazi museum, där hittar han massa fakta om Herzog.som att han fick i uppdrag att utplåna en hel by utav Hitler han själv då norska spioner avslöjat för britterna var det största krigsfartyget hade lagt ankare. Kan det vara så att Herzog rest sig från det döda för att än en gång försöka sig på det uppdrag han en gång misslyckades med? Kommer Zombie Squad kunna hindra detta med Martins hjälp? Har Martin ett hemligt vapen i sin arm?

Zombi sympati...stay strong Markus....those are man tears.... those are ok..

Död Snö 2 höjer spänningarna, det är inte din enkla Evil Dead rip-off, den gör lite nya saker. Produktion och budget har höjts, Herzog är nu en karaktär, inte en i mängden och hans jakt på en arme är underhållande. Det finns roligare stunder också som då Martin olyckligtvis slänger den unga pojken till sin död med hjälp av sin super arm, och värre blir det men det får ni se filmen själva för att se, men roligt värre är det. skådespelet är bättre och blandningen mellan norska och Engelska gör filmen lättare att hänga med då första filmen bara var ren norska och ja....jag gillar inte Norska, och såklart gör de nya karaktärerna ett enastående jobb, allt ifrån Zombie Squad å Bobby till Zombie doktorn ett magnifik jobb och med ännu mer rekvisita och utrymme att röra sig på är filmen mer än en skräckis, det är en invasionsfilm. Jag gillar verkligen all lore och annledningar bakom Herzogs karaktär och Död snö 2 bjuder precis som förra filmen på ett underhållande klimax, fast denna gång är det större, med pansarvagnar och hela armeer. Död snö 2 får 4/5 Guldkameror. Mer humor, mer gore, mer Lore, mer rekvisita och bättre manus samt det bästa sättet att använda ett par männskliga tarmar gör Död Snö 2 till en av de bästa norska filmerna jag sett, inte bättre än Rädda Jimmy men en värdig utmanare. Den innehåller även kanske den sorligaste biroll sedan Clarke i Futureworld i Sidekick Zombie som han heter, man tycker så synd om en å hans sista scen blir fan lite av en tear jerker, you beautiful dead bastard.

Markus