0

C.H.U.D

Fotografen George Cooper bor med sin flickvän och modell Lauren. Cooper håller på med ett eget fotoprojekt om de hemlösa och blir snart indragen i en mystisk historia om att flera hemlösa har försvunnit. Dessutom vill de flesta som bor i kloakerna bära vapen. Poliskapten Bosch fattar inte varför detta vill döljas av staten så han undersöker på egen hand, med hjälp av soppköksmästaren spelad av Daniel Stern. Men fler och fler offer faller för den mystiska varelsen som bor någonstans i kloakerna.
 
 
C.H.U.D är en mörk 80-talsklassiker. Det hela ser ut som en ryslig serietidning i foto och karaktärerna är sympatiska och lätta att falla för, då alla drivs av egna mål. Det är även kul att se Stern spela en trevlig typ istället för tjuven i Ensam Hemma. Dessutom gillar jag att filmen inte bara följer George Cooper och Lauren, utan även andra karaktärer under filmen, som variation.
 
 
Musiken är enkel med några toner på ett el-piono och detta fungerar med attityden filmen vill fånga. Dessutom är detta en av John Goodmans första roller i film, som en polis. Hans roll dyker även upp i det kaos som bildar den perfekta point of no return, där alla insattser blir högre och varelsen tar sig upp ovan mark.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin