0

The Player

10e maj fyllde jag år och jag fick ett coolt paket av Markus. Synd bara att det innehöll hotbrev från de regissörer som inte gillar våra inlägg på FilmFett. Men vi slår hårt mot hårt och här är vår respons: The Player!
"No stars, just talent."
Allt börjas med en 8 minuter lång tagning då kameran flyter fram genom en filmstudio, pendlar fram och tillbaka och följer folk som arbetar. Några av dom är författare som talar om långa öppningsscener i filmer. Griffin Mills sitter på sitt kontor och lyssnar på tråkiga ideér till kassa uppföljare på klassiska filmer. Hela scenen slutar med inzoominging på ett hotbrev, som Griffin snart ska läsa.
"Can we talk about something other than Hollywood for a change? We're educated people."
 
Redan nu skall jag förklara. I filmen Touch of Evil slutar den långa introtagningen med att man följer en bil strax innan den exploderar. Bomben i The Player är hotbrevet. Moving on!
 
Griffin Mills brukar få hotbrev och bryr sig inte, men snart dyker mer och mer brev upp och han hittar den författare han tror ligger bakom det och råkar klubba ihjäl honom. Men killen var oskyldig och ännu värre, Griffin börjar pöka hans flickvän. Problemen hopar sig och Griffin sitter i skiten.
"Great movie, huh? So refreshing to see something like this after all these... cop movies and, you know, things we do. Maybe we'll do a remake of this!"
 
Här glöder många kändisar i min smak! Tim Robbins är suverän som den lagom egoistiska Griffin Mills. Richard E. Grant pitchar filmens enda intressanta idé till en intressant film. Dean Stockwell är Richards excentriska kumpan. Fred Ward är säkerhetsansvarig på filmbolaget och Whoopi Goldberg är snut. Brion James? Han är chefen över hela företaget.
"Further Bond Losses Push Dow Down 7.15." I see Connery as Bond."
 
The Player är en super-meta film, proppad med cyniska skämt om Hollywood, det lyckliga slutet, samtidigt som den är en deckare. Synd bara att filmen är seg mot mitten. Trots detta får den 4 av 5 guldkameror. Jag kan inte hålla mig borta från att ge betyget!
 
Robin