0

The Colossus of New York

2 bröder sitter och kollar in några videoklipp på den ena broderns maskiner, Henry brodern som gav upphov till sin broder Jeremy har en son som heter Billy. Jeremy vinner ett Nobels fredspris för sin uppfinning, en maskin som är automekanisk och ger värme. Deras pappa William, en av landets bästa hjärnkirurger är mycket stolt över sin son. Resan till Stockholm går bra men när de anländer hem råkar Jeremy bli överkörd av en lastbil pågrund av sin son Billys jävla leksaksplan som flyger bort. Jeremy tas till en privatläkare vid namn Dr, Carrington men det är inte lönt, Jeremy Spensser är död. Jeremy jordsätts men pappa William är säker på att Jeremys hjärna kan användas för att sprida kunskap så som Einsteins hjärna men Henry rånekar att Jeremy och hans hjärna är borta, Några dagar senare skickas Henry ner i sin pappas källare där pappan har någonting att visa sin son, en skål med vatten i och i denna skål ligger Jeremys hjärna.

 WHERE ARE MY TESTICLES SUMMER????

Det visar sig att Jeremys hjärna är vid liv och aktiv då han kan svara på några test. Dr. William och Henry börjar jobba bakom stängda dörrar och Jeremys änka är orolig över vad som pågår. Det visar sig att duon har jobbat på en kropp åt Jeremys hjärna, en kropp som har form utav en gigantisk robot, en koloss så att säga. De ger honom även en på och av knapp så han lätt kan stängas av. Experimentet fuckar upp då Jeremy ser sin spegelbild och flippar sketan och ber dem förgöra honom. Pappa William som är en girig jävel övertalar sin robotson att leva lite längre till så Jeremy kan göra färdigt sina experiment. Men Jeremy överreagerar efter ett rätt elakt skämt av Henry och detta sätter deras mål, att rocka sockarna av FN under ett viktigt möte. Jeremy blir mer och mer ostabil och mer och mer farlig och William och Henry tappar snart kontroll över honom. Kommer Jeremy utgöra en fara för sig själv och hela New York? Kommer det blir en häxjakt på honom såsom Frankenstein Monstret som jag nu kom på att de har många likheter. Kommer Jeremys fru godkänna honom fast han är gjord av metall?

 "Towering above the skyline ~ an indestructible creature whose eyes rain death and destruction"

Jisses vilken kort film, knappt 1 timma och 10 minuter. Filmen är en rätt trög sittning, det sker inte såmycket i början men kostymen till själva kolossen är faktiskt mycket välgjord. Kolossen hade kunnat blivit ett klassiskt sci-fi monster såsom Gort eller The Thing, men handlingen runt kolossen är rätt seg vilket kanske är orsaken till varför det inte blev någon kultförklaring.Ungen i filmen, Billy är kanske det sämsta med filmen, han är verkligen inte en tränad skådis och hans dialog är så jäkla urdum om det kan bli, som tur är är han inte med i så många scener för då hade nog filmen inte vara uthärlig. Som bäst är The Colossus of New York en okay 50-tals sci-fi film, mycket forskningsbabbel Mannen i Kolossen Ed Wolff spelade många stora monster under 50-talet ochäven jätten i Phantom Creeps som blivit lite av en popculture ikon tack vare dess framträdanden i Rob Zombies scenrekvisita och i musikvideon till Dragula och jävlar vlken bjässe han var.  Kort sagt, filmen är seg och bjuder inte på så mycket nytt men dräkten är cool, musiken är fin och handlingen  är en kliché men väldigt välgjord. Finalen är filmens höjdpunkt och Colossus of New York får 2/5 Guldkameror.

Markus