0

Madhouse

Senare idag (förhoppningsvis) kommer jag avslöja vilket tema som jag kommer köra den kommande veckan. Innan dess? Jo, vi slänger in en recension på en mindre känd film av mindre bra kvalitet.
Hur fan kan man hänga lik upp och ner egentligen? Är det ens möjligt på rekordtid?
Clark Stevens (som skulle kunna heta Joe Averagesson för sin personlighet) är ny läkare på Cunningham Hall, en dåligt skött psykriatri. Först möter han Dr Hendricks som verkar vara en trevlig läkare, men efter ett 30 sekunder långt möte kommer plot-twist nummero 1. Dr Hendricks är egentligen en blyg och leksam patient som leker doktor. Det plötsliga karaktärsbytet mellan doktor och rädd hare sker på rekordtid. Den riktiga chefen är Dr Franks, en skithård dr Mengele kopia, spelad av Lance Henriksen.
Hi, I am Average Joe, I like vanilla icecream and to read the morning newspaper. I take my coffee black.
Dr Stevens blir kär i en doktor jag inte minns namnet på, som visar runt på psyket. De värsta patienterna finns i källaren, som på doktorspråk kallas Madhouse. Wow! Men snart börjar onda dödsfall ske och Clark ifrågasätter vem som är galen och vem som är patient på psykhemmet.
It's a madhouse....A MADHOUSE!
Det finns ett fåtal blodiga dödsscener här och dom är korta, men väldigt blodiga. Det, tillsammans med det udda psykhemmet bidrar till en ganska mysig stämning. Dum, ja. Men kul. Synd bara att slutet är så jädra mesigt! Nästan så jag vill avslöja det. Låt mig säga en sak dock. Har ni sett The Ward så har ni sett denna. Fast denna är till och med bättre än The Ward, tack vare att det är få jumpscares och mer stämning.
 
Överlag? Lite tråkig och intetsägande. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin