0

Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanleys Island of Dr. Moreau

Med denna överdrivna titel får vi veta hur Richard Stanley, den lovade regissören bakom Hardware och Dust Devil försvann från filmens värld.
Richard fick stort stöd av Fairuza Balk från The Craft.
 
Richard var ung när han ville göra en film på H.G Wells kända bok Island of Dr Moraue. Men att få finans till detta är inte enkelt. Efter Dust Devil fick han chansen att jobba med Miramax. Men saker och ting spårar ut. Väderfenomen förstör inspelningsplatserna och utrustningen. Skådisar hoppar av. Val Kilmer är ett svin och kritiserar Richards verk. Toppen av detta är att producenterna sparkar Richard Stanley.
Masken Richard hade när han smög sig in i inspelningen som extra.
 
Tidigt i denna dokumentär får vi se en exalterad Richard snacka om orginal-filmerna Island of Dr Moreau och detta är något jag kan se en hel film på, för det är som att se ett barn i en godisbutik. Sedan visar han sina concept-arts på hur han ville få filmen gjord och höra om hur han kontaktade en häxdoktor i London för spirituell hjälp med sin film.
Det concept-art som Richard ville göra filmen med.
 
Den enda som gav Richard hopp under inspelningen var Marlon Brando. Han insåg att Richard ville lyckas med sin film och gav honom något form av stöd. När Richard väl fick kicken så spårade Marlon ut och började klä sig som en clown. Enligt Fairuza Balk sa han till henne att dom inte behövde öva in karaktärerna för filmen skulle suga ändå. Den nya regissören älskade Brando och tog allt som "geniala ideér", som när Brando bär en isbytta på huvudet....
Och såhär blev filmen...
 
Men allt hopp är inte ute, för Richard fortsätter kämpa med sin dröm och gjorde 2012 dokumetären The Otherworld. Så håll ögonen öppna för fler äventyr.
 
Lost Soul: The doomed sandwich that ate a kebab and died...eller nått...får 4 av 5 guldkameror.
 
Robin