0

I Saw The Devil

Hur skulle du planera din ultimata hämnd? Kittla någon till döds? Spela Rick Astley tills öronen blöder?
Flanellskjorta with a shotgun.
 
Den brutala styckmördaren Jang är en av de värsta som slagit Korea. Visst, hans brutalitet i att stycka folk är skrämmande. Men att han verkligen inte bryr sig ett skit om humanitet gör honom till en äkta djävul. Soo-Hynn är en hemlig agent, vars tjej blivit Jangs nya offer. Och hon var gravid. Soo-Hynn lyckas hitta mördaren snabbt, men låter honom gå. Varför? Jo, för att påbörja sin egna ultimata hämnd. Let the blood flow!
Detta är ju ett sätt att skotta snö på...
 
Oldboy var en skrämmande upplevelse, men I Saw The Devil är steget värre. Detta är äkta rysare på ett läbbigt sätt som får mördaren att framstå som ett kräk större än Hitler. Säga vad man vill om Hitler, men han hade i alla fall en plan. Jang har inga planer. Han bara dödar. Brutalt. Därför är han ytterst hotfull då alla är hans mål. Och just därför är han en av mina favoritskurkar. Han spelas även av huvudrollen Oldboy själv.
 
Fotot i filmen är unikt. Hela filmen är unik då den blandar skräck med grymma fist-fights som är köttiga, men motiverade.
 
Filmen får 4 av 5 guldkameror och är någonstans på min favoritfilmslista. Tacka vet jag en amerikansk snubbe som skickade detta som förslag! Thanks, Brad!
 
Robin