0

Godzilla vs. Mothra

 

Då ska vi se, en meteroit slår ner rätt ner i havet och väcker återligen Godzilla till liv efter hans brutala kamp mot Mecha-Gidorah. Samtidigt slår en stor typhon till inte långt där ifrån och av täcker ett uråldrigt gammalt gigantiskt ägg. En upptäckare,. Tayuka, en arkeolog som nyss tagits av snuten för intrång i ett uråldrigt tempel möter sin exfru, en arkeolog kvinna som tillsammans med några män i kostymer behöver hans hjälp angående meteroiden som föll och han går med på det för att sänka sitt straff för alla arkeologiska fynd hans klantighet råkat förstöra. Ute i havet vaknar en uråldrig varelse upp, den gigantiska larven Battra medansTayuka och hans gäng av arkeologer åker till Infant island. Efter mycket Indiana Jones liknande äventyr hamnar de i en grotta där de hittar målningar av 3 stora fjärilar som verkar slåss och sedan det stora ägget från början som just då börjar kläckas och avslöjar att innehållet är Mothras larv. 2 älvor poppar upp och berättar att ägget tillhör Mothra och att hon är tillsammans med Battra de som ställer ordning och reda i naturen, Battra är kaos och Mothra är beskyddaren. Sedan ger de gänget en lektion hur mycket vi suger för vi är svin mot jorden och att om Mothra vaknat har säkert Battra vaknat också...

 "Wait, turn off the radio! I can hear it... their song... it's close!"

En girig affärsman köper Mothras ägg och vill tjärna pengar på det, typ som snubben  orginal Godzilla vs Mothra. Men innan man hinner säga ägg så poppar Battra larven upp och militären går till anfall. Men våra hjältar som är ute till havs har större problem då Godzilla poppar upp nära Fillipinerna. Men Mothra larven kläcks och ger sig på Godzilla men verken hon eller Battra är något farligt för Godzilla, knappast ett hinder. Men kan Battra, Människans förgörare tillsammans med Mothra, Jordens beskyddare rädda jorden och tillsammans med vingar och lemmar förgöra Godzilla en gång för evigt?

"Oh no, they're getting pissed off!"

Denna filmen gör något nytt i Heisei eran, de har ett Monster som vi först såg i Showa eran, alltså ett gammalt monster och sedan ett nytt introducerat monster, najs. Det mest minnesvärda är scenen då Mothra poppar ut ur sin puppa, hela den scenen är en av de vackraste filmscener någonsin, så mycket ljusa färger, sådan fin musik och hade det inte varit för att Mothra är fluffigare än en pudel så ser det jävligt bra ut. Än en gång är de båda tvillingarna som är Kosmos typ världens kusligaste figurer ever, 2 små asiatiska flickor som pratar i takt och talar om hur illa människor behandlar moder jord.Godzilla skulle man typ kunna klippa ut helt och filmen skulle vara densamma, detta var inte menat att vara en godzilla film först men slängdes in för att öka biljett försäljning men filmen blev en sådan smash hit att Mothra fick en egen trilogi efter denna. Mothra är nog det monster i filmen som ser sämst ut, hon är allt för fluffig och ser ut som ett gosedjur på snöre, Battra ser cool ut i både larv form och mal form,. Godzilla Vs Mothra är en bra godzilla film, värt en titt men bra specialeffekter, okay skådespel, lite udda filmval och bra dockspel och monster kostymer men inget som står ut i mängden. Godzilla VS Mothra får 3/5 Guldkameror.

 Markus