0

Godzilla vs. MechaGodzilla 2

 

Minns du slutet av Godzilla vs Gidorah? Då vet du nog att Gidrahs kropp föll i havet i slutet, och nu har Japans forskningselit hittat det mekaniska mitten huvudet och använder nu det för att skapa ett större, bättre och mer kontrollbart monster att slåss mot godzilla, Mecha-Godzilla. Denna robot var inte den första som byggdes utan detta var Goruda som vars ”arkitekt” Kazuma skickas till ett träningsläger där han ska lära sig attackera Godzilla med hjälp av roboten. Medans de håller på och och lever i ett träningsmontage tar en expedition steget för långt för att utreda ett stort skelett, i form av en petranodon och ett rätt stort ägg. Den kvällen anländer äggets ägare, Rodan, som vi här på Filmfett tidigare sett i filmen Rodan, och attackerar lägret med kraftiga vindattacker. Men Rodans terrovälde varar inte länge då Godzilla poppar upp ur havet och attackerar den gigantiska flygaren. Expeditionen raffar åt sig ägget och flyr ön medans monsterna är upptagna med att slåss.

 Huh.... Captain America Civil War norpade ett å annat...

Efter mycket bla bla med människorna kläcks ägget och det visar sig vara en liten micro Godzilla, yepp nu finns det 2 Godzillor. Men den nya verkar vara en växtätare....udda då Godzillosaurus från Gidorah filmen är en uppenbar köttätare. Snart attackerar Godzilla Tokyo igen, troligen för att hämta tillbaka sin avkomma, men denna gång är japans invånare redo och går till motattack med MechaGodzilla. Men trots MechaGodzillas kavalri av vapen så är Godzilla övermannen och försvagar Mechagodzilla så myckett militären kallas in istället. Samtidigt forskar man på Godzilla Jr. för att lära sig mer om Godzilla, såsom att den har en extra hjärna i svansen. Kan Godzilla hitta sin son? Kommer Rodan lyckas lika bra mot Mechagodzilla som den vanliga Godzilla? Hur många gånger kommer jag skriva Godzilla i denna review?

 "EYYY GURL, wanna see my iron rod?"

Sååå...min kopia utav filmen är skit då det är en region 3 och verken min dator eller blu-ray vill köra det så jag fick hitta en dubbad version ...yippi. Men är filmen värre för det? njah, denna är inte Heisei Erans bästa film men den är medelmåtta. Snygga effekter, coola robot fighter, Rodan fr¨ån Rodan och andra godzilla filmer är tillbaka i en ny uppdaterad form och ser elegant som fan ut, godzillas son är en stor uppdatering från skämtet som var Minia från Showa Eran men ser faktiskt ut som en avkomma av godzilla i denna, men Mechagodzilla ser inte så mekanisk ut och saknar personlighet och hotfullt yttre som Showa Eran, MechaGodzilla skulle äntligen se perfekt ut i Millenium erans filmer. Filmens dubbning gör filmen lite roligare men det ser ut som att vissa av skämten faktiskt var del av den japanska versionen och lite humor är just vad dessa filmer behöver, ja de är mer seriösa än 60-70 talets camp fester men den överseriösa tonen i Heisei eran är ......för mycket i typ 7 filmer, det är kul med lite variation. Rodans intro scen är jävligt bra, allting är tyst och endast vinden hörs, men man vet endå att skit kommer slå till. Godzilla vs Mechagodzilla 2 får 2.5/5 Guldkameror.

Markus