0

Godzilla vs. Biollante

Efter vinsten mot Godzilla i förra filmen måste staten nu torka upp all radioaktivitet och börja återbygga då enligt CCN (oh är det en spoof på Fox news eller?) då hela staden förstördes. Några celler av Godzilla hittas men då det är Amerika som har kontroll över cellerna blir det vapen och pang pang för att skydda dem men en assasin pangar ner de amerikanska soldaterna och snor åt sig cellen. Denna man jobbar åt en snubbe i Sarabia (ett fiktivt land i mellan östern) för att doneras till ett forskningscenter där Doktor Genshiro och hans dotter Erika håller på att jobba på en ny sorts vete som kan odlas i öknen. Labbet de jobbar i bombas dock och Erika dör i attacken samt så förstörs Godzilla cellen i smällen. Vi flyttas 5 år senare då Genshiro nu jobbar mer rosor med sin nya assistent. Genshiro har dock ne hemlig agenda och blandar Erikas celler med en ros. Erika hade dock kontakt med Godzilla cellen.

 Eat your veggies before they eat you...

Med hjälp av sin nya assistent, som är en psychic får Genshiro veta att godzilla rör på sig inne i sitt vulkaniska fängelse men när nyheten tas till premiärministern så möts de av kalla handen. Fler celler från Godzilla hittas i ett labb och de planerar att använda cellen som ett vapen men innan någon har en chans får vulkanen som Godzilla är fast i ett ubtrott, detta utbrott förstör Genshiros rosor med sin dotters celler i så Genshiro fixar och ställer med blomorna men då han är mentalt ostabil och blandat med 2 amerikanska idioter förvandlas Erika-blommorna till ett gigantiskt köttätande monster, och lite tur i oturen är väl det, för just då vaknar Godzilla ur sin dvala. Så nu har Japan 2 monster på sin tallrik men även deras nya uppdaterade supervapen Super X 2 samt en flicka med telepatiska krafter.

 CrocoFlower VS DInocroc, a new SYFY epic...

Denna film är produkten efter en tävling där den som skrev det bästa konceptet, och denna vann! Så Heisei Eran har ett par nya monster som introducerades under denna korta period, vilka de är kommer vi snart få se, men en sak jag kan säga är att Biollante är den coolaste monstret som introducerades i denna era och är även Godzillas största fiende någonsin.... I sin fullständiga form, den jättestora blomman är lam vilket Biollante håller i till de sista 15 minuterna.  Med det är då Biollante är en stor växt med krokodilliknande huvuden och är stor nog att svälja Godzilla hel, now that’s one fuck of a monster. Idén att blanda Godzilla, en blomma och en flicka är en udda idé men Toho tyckte nog det var en bra ide... men dockan är awesome, det krävdes 32 snören för att röra Biollante så det är inte en man i kostym så som de flesta andra monster. På tal om coola monster, Godzilla dräkten har uppdaterats från den dunder fula kostymen han hade i Return of Godzilla till en mer ödlelik huvudform. Filmen är lite för lång, det finns mycket som pågår men inget vidare intressant. Spion drama finns det mycket bättre av och det behövs inte dras ut till nästan 2 timmar men när Godzilla och Biollante är med i bild är det en hel hög av kul, det skulle dröja till nästa film då de lyckades göra en bra historia att ansluta sig till Kaiju actionet men det gäller nästa film i schemat så ni får ha tålamod för fan! Tyvärr var inte Biollante poppis nog så det var då Toho började föra in äldre monster från Showa Eran till den nya generationen av fans, och den första var den mest välkända. Men tills dess får Godzilla Vs Biollante 3.5/5 Guldkameror. Fantastiska praktiska effekter, underhållande story även om den är jävligt utdragen, fantastiska monster scener och bra skådespel och är en av mina favorit Godzilla filmer.

Markus