0

Get the Gringo

Driver har just rånat en bank och flyr med pengar och kumpan till gränsen till Mexico innan Driver åker fast. Men polisen som haffar honom är inte sen på att sno pengarna Driver stulit. Son-of-a-bitch! Driver hamnar i mexikanskt fängelse och upptäcker att fängelset är som en mindre stad, där man får se upp för ledaren, Javi. Men Driver är inte känd för att hålla huvudet lågt och planerar på att bli fängelsets största huvud och få tillbaka sina cash. Men Javi har egna planer på att få en ny mjälte och behöver den perfekta donatorn.
 
Att se Mel Gibson vandra omkring i ett smutsigt fängelse och försöka överleva är en grymt häftig upplevelse. Mel må vara gammal och galen, men ibland är det en possitiv egenskap när det gäller galna gubbar och onda jävlar och stryk som skall utdelas. Att se fängelsets "sextält" där besökare kan knulla hjärnorna torra ifred är en anledning att gilla filmen. Den lilla, sjuka världen ber om att få en sjuk huvudroll och Mel sätter pricken över i-et med en berättarröst som förklarar hur han analyserar allt och alla och kämpar för att bli "on the top of the hill".
 
Filmen blandar en rolig Clint Eastwood-imitation av Mel Gibson med lagom häftiga actionscener och en skön rå stämning. För hade jag själv varit i mexikanskt fängelse hade jag varit död första dagen. Markus? Det vette fan. Han hade rökt cigarrer och skaffat heta brudar.
 
Get the Gringo "is on tequila and it's swallowed the worm" som ign sa om tv-spelet Total Overdose.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin