0

Blood Tracks

Mats Helge Olsson, en legend i svensk cinema, och denna blir min första Helge review! Det är Blood Tracks som släppts av Studio S som seriöst behöver släppa fler Helge Olsson filmer.

 the 80s man...the fucking 80s..

Filmens prolog består av en full man som i jakt på pengar till sprit mördar sin fru inför deras barn eller så tror han, då frun överlever och hugger den berusade mannen i ryggen med stor kniv. Ett vittne ser detta så mamman bär med sig barnen och flyr. I 40 år gömmer sig familjen men de kommer få oväntat besök av Solid Gold är ett glammrockband och bland de största artisterna som finns och de beger sig till fjället för att spela in en musik video till sin senaste singel Blood Tracks (Title drop!). När bandet anländer till fjäll samhället i USA (som uppenbart är Sälen) möts de av skrikande tonårstjejer men det är lavinvarningar runt området där de ska filma men Frank, bandets producent väljer att köra på som vanligt för tid är pengar. Vad jag endast kan gissa är en locationscout vandrar in i en övergiven fabrik där publiken får se familjen från början, nu som en galen mördar familj som Charles Manson skulle vara avis på och attackeras av en av sönerna som blivit galen efter att ha gömt sig i 40 år. Filmingen påbörjas inte långt ifrån deras fabrik men så småningom (Efter vi fått umgås med alla karaktärer och byggt på suspense över fabriken) skapar bandets musik skapar en lavin så filmteamet och alla inblandade måste ta skydd i närmsta byggnad, en skidhydda men fler och fler av filmteamet hamnar i farligt område där de blir lätta offer för den galna familjen som helst inte vill bli störda.

 A "Horror movie"

Filmens första fråga är varför någon skulle anklaga mamman i början anklagas för mord då det helt självklart var självförsvar….och 40 år i asyl är kanske lite överdrivet. Dubbningen är så underhållande dåligt precis som i en Hong Kong rulle. Skådisarna i bandet hade aldrig skådespelat innan och hade scenskräck så Mats Helge Olsson gav dem skit mycket öl så det skulle lätta på trycket. Det verkar fan vara den officiella valutan för B-filmer, Öl, hur mycket öl, något som även gjordes med första Mad Max filmen. 80-tals bandet Easy Action gjorde aldrig något stort efter denna film, men flera av bandmedlemmarna grundade/var med i andra stora band såsom Europé och något band som heter Noice….. och när man lyssnar på deras musik är det rätt uppenbart varför Easy Action aldrig blev något stort utan att detta verkar vara deras enda ihågkommna verk…och med tanke på hur sällsynt denna var innan STUDIO S  släppte den. Karaktärerna utanför bandet är mest ohyggliga mot varandra, när de inte tjafsar eller gör livet surt för andra så raggar de bara på varandra och försöker få ligga och svära. Filmen har inte åldrats bra med tanke på hur rock bandet ser ut och deras då coola rock sound var troligen för töntigt på 80-talet också. Kort sagt, Detta är inte ens den bästa filmen med titeln Heavy Metal som filmen lanserades som i USA. Det ”spännande” klimaxet är bara segt och utdraget. Blood Tracks får 1.5/5 Guldkameror.

Markus