0

Batman vs Superman: Dawn of Justice

Av förfrågan från en gemensam vän så blev både jag och Markus "intresserade" att se Batman vs Superman. Men vi hade ingen som helst aning om vad som väntade oss. Varning: Detta kommer bli en LÅNG review!
Wow...så många nyanser av brunt....
Efter Man of Steel, där Superman förstörde hela Metropolis i sin fight mot aliens, så dog folk som flugor. Superman blir hatad av i princip alla efter förstörelsen. Särskilt av Bruce Wayne, miljonären från Gotham. Samtidigt undersöker Batman om en person som försökt bomba Gotham och bevisen leder mot Lex Corp och Lex Luthor.
 
Att se Bruce Wayne rusa bland sprängda byggnader i ett Metropolis medans Superman spränger skiten ur allt är filmens bästa actionscen. Ja, fan, jag blev rysligt intresserad av resten av filmen! 50 minuter in så händer inte så mycket action. Men som uppbyggnad är det helt okej. Fram tills den första actionsekvensen, då Batman springer runt med vapen och skjuter vakter. Visst, detta är en dröm/framtidsversion som är oerhört förvirrande, men Batmans regel, att inte mörda, bröts direkt. Och han massakerar fler folk under filmen, som en wanna-be-Colombine-mördare.
Tell me...do I have something in my teeths?
Skall även tilläggas att Batman inte kommer från Dark Knight serien, utan nu är det en helt ny Batman, vilket är jävligt förvirrande att hålla koll på. Jeremy Irons spelar Alfred och han är den enda karaktären som inte är grå och tråkig. De jobbigaste skådisarna är Eisenberg, som inte alls passar som Luthor. Och Gal Gardot som spelar en oengagerad Wonder Woman.
Spolier Alert! Det slutar med make-up-sex.
När får vi se Batman slåss mot Superman? Efter ett rättegångsdrama som i princip varar hela filmen, dödstråkiga scener där Lex Luthor får mer screentime än Batman själv och mängder av tråkiga konversationer. I en scen flyger Superman till en brinnande byggnad för att rädda en kvinna. Action och spänning? Nej, klipp till när han landar med bruden och bemöts av fans som vill röra hans kostym samtidigt som han gör en pose. Batman jagar skurkar i en biljakt och kör på Superman! Fight? Nej, Superman säger till honom att inte göra så och Batman bara "okej...mamma!".
Varför är Lex ond nu igen?
När fighten väl sker så är det så långtråkigt att en sexscen från The Room har mer action. Och låt oss inte glömma striden mot apan som heter Doomsday. Jag brydde mig inte. För vem orkar bry sig när en film består till nästan 50% av bullshit.
 
1 av 5 guldkameror. Något bland det sämsta jag sett, av en sådan dyr film. Daredevil och Spiderman 3 är jävligt mycket bättre, och dom är fan inte bra!
 
Robin
 
Words from Markus: "Wonder woman skulle man ju klippa bort helt å hållet med ju." "finns här om du vill prata om det (heart emoticon) ingen ska behöva lida själv." " tänk dig Watchman utan alla fina färger, musiken av Philip Glass å alla fel i filmen gånger 45." "18 månader är fan inte 2 år.....Batfleck är sämre än mig på matte" "well this movie got weird real quick".