0

Yes, Giorgio

Filmen börjar med att Pavarotti sjunger opera på ett bröllop åt sin kompis som nyss gift sig i Italien. Pavarotti spelar opera sångaren Giorgio Fini som gärna sjunger gratis på gator och torg och alla älskar hans sjungande (jag med för den delen) och det är just idag Grigori ska iväg till Amerika, men såklart  måste han hjälpa ett par nunnor som fått motorstop på vägen. Grigori är på väg mot New York för att genomföra ett framträdande. Men ack tradegi slår till när Grigoris röst helt plötsligt försvinner! Med en stor konsert på g så tillkallas röst doktorn Pamela in men ack och ve Grigorio är inte alls intresserad av hennes hjälp. Grigoris åkomma beror inte på ett fysiskt problem utan ett psykiskt och Pamela kopplar denna händelse till en misslyckad konsert på The Met 8 år tidigare som sedan hemsökt honom alla dessa år. Men Pamela skyller detta på Stendhal Syndrom (ja jag gillar inte heller den filmen men att skylla stumhet på den är väl lite väl brutalt?) Pamela lurar honom dock och ger honom en spruta vars smärta utbringar hans röst igen och det första han gör är att gå till ett sjukhus och sjunger (Men först skrämmer han ett litet barn såklart, prioriteter vettu) och tacka Pamela som jobbar på just detta sjukhus och dra med henne på sin konsert.

” If you don’t fall asleep at the concert, I will buy you supper!”

Konserten blir en succés och då Pamela höll sig vaken hela tiden bjuder Gorgio henne på middag på den finaste resturangen som finns I New York, men denna middag blir för obekväm då de är ensamma i resturangen och alla som jobbar där stor glor på dem. Gorgio bekänner att han är stormkär i henne men problemet är bara det att Grigorio är gift och har 2 ungar hemma i Italien. Detta stoppar honom inte från att bjuda med Pamela till San Fransisco men hon vägrar då hon inte vill vara en sidechick. Men i San Fransisco slutar åter igen Grigorios röst att funka men i ett lite små romantiskt kliché så är det hon som svarar när Grigorios maneger ropar efter en doktor. Kommer Pamela förstöra Griogrios familj? Kommer Grigorio hamna på Jerry Springer Show fast det inte blivit uppfunnet än? Kommer det bli skandal och hela världen går åt helvete?  Ja det är en lång film men det händer inte mycket förutom mer musik.

 "Pamela, you are a thirsty plant. Fini can water you." (det var ungefär här vodkan togs fram)

Har du nyss gjort slut? Fuck you isåfall för den här filmen tillägnas alla älskare där ute! Denna filmen gjorde inte alls bra ifrån sig då den blev minimalt ihågkommen, inte alls bra reviewad och vann 1 Razzie award för sämsta skådis till Pavarotti och var även nominerad för en skara. Det bästa med filmen är såklart, vad annars? Pavarottis sjungande, säga vad man vill om filmen men hans solo nummer är fina och hans version av Ave Maria är ett bra sätt att starta filmen på. Då Grigori troligen är skickad från gud och hans godhet berör alla kan jag inte hjälpa att tänka mig att denna filmen endast var gjort för att dels introducera Pavarotti till Amerikansk publik och tar varje tillfälle han får att spela/sjunga sin musik (seriöst på 10 minuter har han sjungit 3 sånger) och för att visa att Pavarotti är en mycket god man al’a Babe Ruth i The Babe Ruth Story, men då Babe Ruth var känd glupsk alkoholist med många kvinnors sällskap var Pavarotti mer normal och deltog i mycket välgörenhet tror jag inte att han sjöng på gator och torg gratis. Annars är Yes, Gorgiro en vanlig komedi, paret går först varandra på nerverna och bråkar men under filmens gång blir de mer och mer kära med massa låtar inslängda. Som tur är låtarna klassiska verk sjungen i Pavarottis ljuva stämma. Filmen hamnade på flera listor av årets sämsta filmer och ja, handlingen är tunnare än en cd skiva och den är rätt seg + att jag har sett mer romans mellan Joel och en Billys Pan Pizza. Men endå Pavarotti gör det han gör bäst fast han måste utstå några pinsamma scener. Yes Giorgio får 2/5 Guldkameror mest för att den avslutar med Vincerooch Vad fan gör James Hong i denna film?? (spoilers, hans roll är rasistisk och irriterande)

Markus