0

Turbo Kid

"Ready to become a master of kicking ass?"
1997. Världen är förstörd efter kriget och idag är det var man för sig som gäller. Kid springer runt och samlar skrot för att sälja till en bartender och få en gnutta vatten och lite serietidningar. Men Kid är skitglad, då tidningarna handlar om TURBO RIDER! Den bästa superhjälten någonsin! Kid råkar springa på den sjukt glada och obehagliga Apple, som vill bli hans vänn. Motvilligt går han med på det och filmen visar båda vännerna bli bästa vänner. Snart utvecklas det till lite romans också. Men dålig tajming kommer då den onda generalen Zeus tar Apple till fånga! Med hjälp av en maskin ska han återvinna vatten ur döda kroppar. Kid råkar springa på Turbo Riders kostym av misstag och är redo att använda detta krigs-vapen för att rädda sin nya vänn!
Apple är lite jobbig i början men efter ett tag blir man själv lite kär i henne.
Turbo Kid kom ut förra året och är en av förra årets bästa filmer. Att göra en hyllning till 80-talet är rätt svårt. Manborg lyckades vara en rolig stund, men känns inte riktigt som en film. Och även om jag gav Kung Fury bra betyg så har mina åsikter ändrats, då det bara känns som en parodi.
Enligt en intervju tvekade herr Ironside inte en sekund över att spela rollen.
Turbo Kid å andra sidan, är en äkta film! Den berättar om romansen mellan Kid och Apple i öppna miljöer som påminner om världen som en gång fanns. Synd dock att den nästan alltid utspelar sig utomhus. Ironside är skitrolig som en överspelande Zeus och man kan se hur glad han är över att få betalt för den här filmen. Vilket han bör vara. Striderna är blodiga och köttiga och musiken är jävligt god! Inte lika bra som Kung Fury, men bra nära. Att vi även får se en butter roll i form av den legendariska Frederick är skitbra! Alla post-apokalyptiska filmer måste ha en butter, ärrad fighter.
 
Filmen får 4 av 5 guldkameror.
 
Robin