0

The Room

"No, I can't. Anyway, how is your sex life?"
 
Johnny är en framgångsrik bankman som sedan länge varit ihop med Lisa. Men även om hon verkar tycka om sin "framtida make" så vänder hon på steken dagen efter då hon snackar med sin moder, Claudette, om att Johnny är tråkig. Claudette vill att Lisa ska vara kvar hos sin rika bankman. Medans Johnny är på jobbet pökar Lisa med hans bästa vän, Mark. Oroa er inte, för när Johnny och Mark hänger ihop under resten av filmen säger Johnny konstant "you are my best freind, and I love Lisa so much." Men Johnny anar att något är fel då Lisa blir sur som en häxa. Han börjar banda hennes telefonsamtal!
"I have a serious problem with Lisa. Um, I don't think she's faithful to me. In fact, I know she isn't."
 
The Room är enstående i att både vara en av de sämsta saker man har sett och samtidigt så inspirerande och unik. Dialog, tillsammans med story och händelseförlopp är så oerhört ologiska att Birdemic verkar vara ett mästerverk i jämnförelse. Tommy Wisau talar extremt lustig engelska, med många fel i sin dialog. Faktum är att alla har klantiga dialoger och personlighetsdrag som frammanar skrattattacker som skulle kunna avväpna IS. Jag kan omöjligt beskriva alla fel, för det hade blivit ett lååångt inlägg.
Mikes glada blick när han äter choklad samt har sex med en brud på Johnnys soffa.
 
Vi får FYRA scener mellan Claudette och Lisa som är exakt likadana där dom snackar om Johnny. Helt plötsligt säger Claudette att hon deffenitivt har bröstcancer, varpå Lisa säger att hon har många vänner. Va? Eller när Mark berättar en grym historia om hur en brud blev misshandlad och Johnny svarar med ett pervest skratt och säger "What a story, Mark!".
The Rooms hjältar.
 
The Room måste ses för att bli trodd. Dess klumpiga, äckliga sex-scener och inramade fotografier på skedar har gjort att filmen fått en gigantisk kultstatus och en egen festival där filmen visas för fans. Jag tackar från botten av mitt hjärta för att Markus äntligen fick mig att se The Room samt läsa The Disaster Artist (boken om filmen som ska bli film med James Franco).
 
The Room får 5 av 5 guldkameror. Helt magiskt!
 
Robin