0

South Park: Stick of Truth

South Park är en av få komediserier som ännu håller måttet. Så länge man kan skoja om den sjuka, egoistiska värld vi lever i, så kommer South Park finnas där och syra sönder vår vardag med underbara skämt. Så hur fungerar deras Tv-spel Stick of Truth?
"Goddamn it, I have fucking authoritah!"
En ny unge flyttar in i South Park. Alla kallar han bara New Kid. Efter att du har valt en egen klass och ditt utseende så ger du dig ut för att träffa vänner. Du blir kompis med den underbart oskyldiga Butters och träffar snart resten av vännerna. Det visar sig att alla barn leker fantasy och att Cartman har den mäktiga STICK OF TRUTH som gör ägaren till universums kung. Men pinnen blir stulen och snart dras New Kid in i ett äventyr med mycket hemskare konsekvenser.
"Last night week Cartman's mom was here with a few men having a whole lot of magic; she was doing hand magic, butt magic."
I vanlig anda så tar South Park något oskydligt väldigt seriöst. En lek är ett blodigt bad för pojkarna och striderna sker i rundomgångar (vilket Cartman påpekar är gay). Att se pojkarnas trädgårdar förvandlas till stora fort där dom lever sig in i sin värld ger goda barndomsminnen. Självklart tar alla vuxna leken på största allvar om de blir indragna (Randy Marsch är expert på fart-magic).
 
Stick of Truth är grymt roligt! Gillar ni morbid humor, där man skämtar om religion, Hasselhoff, uteliggare, kanadensare osv, så kommer ni älska spelet. För hela spelet är som ett South Park avsnitt.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin