0

Paranoia

Brad ”The Cinema Snob” Jones återvänder till Filmfett med sin 5te film Paranoia som han skrev manus till när han vart typ 14-17 år eller något äldre. Han har sagt själv att det var mycket med filmen han ville ändra och att den mest blev klar för att manuset var färdigt redan. Men är den något bra alls?

 "what?"

Mark Bishop är en misslyckad författare och hans fru Marissa har fått nog. En natt dumpar hon honom och åker därifrån, ledsen gör Mark det han alltid gör, super ner sig men denna kväll blir annorlunda då det ringer på dörrklockan. Vid dörren står en man vid namn Carl som faller ihop framför Mark efter att ha blivit skjuten, när han ska hjälpa honom vaknar Carl, ställer sig upp och faller död ihop igen. Hans grannar ignorerar Marks bönande om hjälp. När han kommer hem har Carls kropp förflyttats till badkaret och attackerar honom men Mark har ninjat pistolen Carl hade på sig och skjuter Carl till döds…. Hur många gånger per kväll kan en man dö egentligen? Han gör sedan en Tarantino och slänger Carls kropp i bagage luckan och kör bort. Men efter en polis stannat upp vid honom åker Mark till en mekaniker för att fixa baklyktan. Sen åker Mark å dumpar kroppen och bestämmer sig att ta en promenad.

  "what?"

Hans resa tar honom till en krog och möter Claire, en snäll servitris som han inleder ett samtal med. Precis då rusar 2 rånare in och håller Claire som gisslan men Mark har fortfarande Carls pistol och skjuter dem till döds. Mark får Claire att lova att inte ringa snuten. På något vänster hamnar han i ett fält med en dö unge och sen BLÄM krogen där Mark hittar en hora som han sedan mördar…. Eller? Har Mark verkligen mördat någon? Är allt en dröm? Vad eller vem är Carl egentligen?

  "what?"

Paranoia är kanske både min och Brads minst omtyckta projekt då han tycker att historien är tunn, inte mycket som håller ihop men han har försvarat sig genom att säga att han var mycket ung när han skrev manuset och hans kompis Ryan (som vi såg som den potentiella ledaren för filmgruppen i Cinema Snob filmen) var rastlös och ville göra en film och Paranoia manuset var ju färdigt så varför inte? Atmosfären är rätt go, jag gillar den negativa stämningen som Brad lyckas få i alla sina filmer. Denna är dock den film som jag hajjar minst av och det är det som är meningen, det finns inte några svar, han är fast i limbo i form av Hellraiser 5 Inferno, min favorit efter de första 2 Hellraiser filmer. Många scener går ingenvart, såsom scenen han ligger och snackar med en dö pojke på ett fält, mekanikern eller polisen är rätt onödiga i det stora hela men de scenerna är fint filmade ialla fall. Slutet i kyrkan är rätt absurt och rätt segt för att vara ett klimax, de bara pratar och vissa personer går. Paranoia är rätt seg, udda som fan och underhållande till viss grad. I jämförelse med Brads andra filmer är Paranoia underpresterande men rätt najs endå. Se någon annan av hans filmer istället såsom Cinema Snob filmen. Paranoia får starka 2/5 Guldkameror

 Markus